Belastingcenten besparen op energie

Binnenkort verschijnt het zonnepark SunBrouck met ruim duizend zonnepanelen langs het spoor in Zuidbroek. Er wordt hard aan gewerkt om nog dit jaar groene stroom te leveren. Iedereen die in het juiste postcodegebied woont, kan meedoen en op die wijze een flinke belastingvoordeel behalen. De hoeveelheid energie die op de meter in huis verschijnt wordt niet direct lager, maar de jaarlijkse energierekening valt uiteindelijk wel een stuk lager uit.
Simpel gezegd: als een inwoner 1 of meerdere zonnepanelen op het park aanschaft, dan zijn er belangrijke belastingvoordelen te behalen. De investeringen in de zonnepanelen worden in ongeveer 8 jaar terugverdiend. De postcoderoosregeling is door de overheid in het leven geroepen en maakt daarmee lokale initiatieven zoals SunBrouck zeer aantrekkelijk. Als u twijfelt of u in aanmerking komt voor deelname, kijk dan op de website: WWW.SUNBROUCK.NL
 
Hoe werkt het?
De energiebelasting is een behoorlijk deel van onze energieprijs. Momenteel is dit ongeveer 66%. De postcoderoosregeling maakt het mogelijk om de belasting terug te krijgen over de energie die is opgewekt door de panelen. Voordelig dus voor de Coöperatie SunBrouck, waarin de samenwerkende deelnemers verenigd zijn. Er valt geld te besparen, SunBrouck wil dit graag aan de hand van een eenvoudig rekenvoorbeeld laten zien.  
We gaan daarbij uit van een energieprijs van € 0,18 voor iedere kilowattuur (kWh). De ‘kale’ kWH prijs – alleen de energie - is 6 cent, en de energiebelasting daarbovenop is 12 cent. Samen dus 18 cent. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 2500 kWh per jaar. Kijk maar na op uw eigen energierekening hoeveel u zelf per jaar verbruikt.
Iedere zonnepaneel wekt ongeveer 250 kWh per jaar op. In ons rekenvoorbeeld zijn er dus 10 panelen nodig, Immers tien panelen x 250 (KWH) is 2500 KWH totaal. Precies zoveel energie als er in het huishouden nodig is. 
 
Nu het voordeel nog
Bij een jaarverbruik is de totale uitgave aan stroom: 2500 kWh x € 0,18 = € 450,–. Kijk maar of u dat bedrag terugvindt op de rekening van uw leverancier. Als u investeert in zonnepanelen bij Sunbrouck, dan verandert er in uw rekening helemaal niets! Teleurstelling? Lees dan nog even verder.
 
Bij het opwekken van duurzame stroom met uw zonnepanelen via SunBrouck wordt stroom opgewekt, namelijk 10 panelen a 250 kWH  leveren jaarlijks 2500 kWh stroom aan het net. Deze stroom gaat naar het net, niet naar uw huis. En toch hebt u er veel aan.
 
Uw vertrouwde energierekening wordt eind 2018 met terugwerkende kracht teruggebracht tot een ‘kale’ energierekening, nu zonder de energiebelasting. Stond daar eerst 2500 kWh x € 0,18 = € 450,–, dan komt daar nu te staan: 2500 kWh x € 0,6 (energieprijs) = € 150,–. Het belastinggeld dat u maand na maand hebt betaald, krijgt u aan het einde van elk jaar weer teruggestort. Namelijk 2500 kWh x 12 cent belastinggeld = € 300,–.
Deelname aan de postcoderoos (SunBrouck) betekent dat u niet jaarlijks 450 euro, maar 150 euro voor de elektriciteit betaalt. Om met de belastingdienst te spreken: we kunnen het niet mooier maken. En om met SunBrouck te spreken: kijk op onze website, vraag meer informatie en neem deel aan de
coöperatie! Met een jaarlijks besparing van 300 euro in dit rekenvoorbeeld, verdient u in enkele jaren de zonnepanelen terug en levert u uw persoonlijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Reactie toevoegen