Wat doet een… Master of Science

Dinsdag 7 maart 2017 ben ik, Ton Alberts, afgestudeerd als Master of Science in de Manuele therapie. Ik weet het nog heel goed, op maandag 10 februari 2014 stapte ik in de auto op weg naar mijn eerste studiedag voor de opleiding Master Musculoskeletaal aan de Saxion Hogeschool te Enschede. Een studie die 3 jaar in beslag heeft genomen. 

Master Musculoskeletaal, een mooi woord, maar wat betekend het?
“Na de Master Musculoskeletaal met als specialisatie Manuele Therapie ben je een klinische specialist die is opgeleid om de complexere- meervoudige problemen op het gebied van met name pijn en bewegen te doorgronden gebruik makend van bewijs vanuit wetenschappelijk onderzoek. 
Het gaat hierbij voornamelijk om de behandeling van klachten aan de spieren (musculo), botten en gewrichten, zowel van de wervelkolom als de ledematen (skeletaal).
De veranderingen in de Nederlandse gezondheidszorg verlopen in een hoog tempo en hebben ook gevolgen voor de manueel- fysiotherapeuten. De samenleving vraagt om steeds betere zorg die wetenschappelijk onderbouwd is. Dit is precies hoe een afgestudeerde master of science (manueel) therapeut werkt. Tegelijkertijd verwachten mensen dat hun zorg toegankelijk, adequaat en efficiënt is en blijft. Belangrijk hierbij is dat wij ons als (manueel) therapeuten moeten blijven positioneren.
 
Als manueel therapeut ga ik samen met jou op zoek naar de oorzaak van de klachten en stel ik een passend behandelplan op om deze klachten te verminderen/ verhelpen.
Binnen dit behandelplan zullen manuele verrichtingen en bewegen altijd een belangrijke rol spelen.”
Benieuwd of manuele therapie of één van onze andere specialisaties iets voor jou is?
Kijk dan voor meer informatie op onze website www.provitaal.nl en contact ons via info@provitaal.nl.
 
Sportieve groet,
Ton Alberts
 
MSc Manueel therapeut gezondheidscentrum Provitaal

Reactie toevoegen