Macademie en Vrijwilligerscollege

Het MAC presenteert u de Macademie en het Vrijwilligerscollege. Twee nieuwe clubs onder Kwartier Zorg &Welzijn en het MAC die educatie en voorlichtingen organiseren.
De Macademie is opgericht door vrijwilligers van het MAC en wil voor iedereen in Menterwolde leuke voorlichtingen organiseren. Zo is de voorlichting over Mindfulness nu gepland op 24 april van 19.30 tot 21.00 uur. En zal in mei een voorlichting over de ziekte van Lyme plaatsvinden. Zeer diverse onderwerpen, voor ieder wat wils.

Het Vrijwilligerscollege daarentegen biedt educatie en trainingen speciaal voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Ben je vrijwilliger en wil je nieuwe vaardigheden leren, kennis opdoen of heb je een steuntje in de rug nodig? Of wil je als vrijwilliger aan de slag, maar mis je bepaalde kennis of vaardigheden? Dan kun je terecht bij het Vrijwilligerscollege! Door meer te leren over een bepaald onderwerp kun je jouw vrijwilligerswerk (nog) beter en met meer plezier doen. In mei staat een voorlichting over het onderwerp “hoe organiseer ik een bestuur?” gepland.
Voor beiden geldt dat voorlichtingen gratis worden aangeboden maar aanmelding van te voren is wel gewenst.