Fiscale gevolgen van vrijwilligersvergoedingen ”

Het Vrijwilligerscollege biedt een training over vrijwilligersvergoedingen en de fiscale gevolgen daarvan aan organisaties die werken met vrijwilligers.
Laat je niet onaangenaam verrassen door de Belastingdienst! Stichtingen en verenigingen die vergoedingen betalen aan vrijwilligers zijn aan fiscale regels gebonden. Het niet goed toepassen van deze regels kan tot naheffingen leiden. Afgelopen jaar is de regelgeving op dit onderdeel weer aangepast. Om u bij te praten over dit onderwerp organiseert  het Vrijwilligerscollege  van Stichting Kwartier Zorg en Welzijn op 12 april een bijeenkomst.
Het uitbetalen van (on) kostenvergoedingen aan vrijwilligers én het inhuren van ZZP-ers, een artiest of iemand die zijn diensten aan de stichting of vereniging verleent, maar ook het uitreiken van cadeaubonnen en kerstpakketten, is niet altijd zonder fiscale gevolgen. 
Tijdens de bijeenkomst leert u situaties herkennen waar mogelijk fiscale regels gelden en hoort u waar de benodigde informatie te vinden is.
 
De bijeenkomst wordt gegeven door Meindert Baptist, financieel controller bij de Stichting Kwartier Zorg & Welzijn. Hij praat de deelnemers bij over de fiscale voorschriften, waarbij tevens de ontwikkelingen worden besproken binnen de wet en regelgeving, zoals de wet DBA (Deregulering beoordeling arbeidsrelaties).
Aanmelden:
De bijeenkomst vindt plaats op 12 april a.s. van 19.30 tot 21.30 uur bij Kwartier Zorg & Welzijn, Laan van de Sport 2 in Hoogezand Sappemeer. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst, maar aanmelden is wel vereist.
Dat kan via de website www.kwartierzorgenwelzijn.nl.vrijwilligerscollege of telefonisch via 0598-364900.