Diamanten huwelijk in Sappemeer

Bé van Dijk (84) en zijn vrouw Willie van Dijk-Telkamp (82) vierden afgelopen woensdag 15 maart hun 60-jarige bruiloft. Een diamanten huwelijk dus. Burgemeester De Jonge kwam langs om namens de gemeente Hoogezand-Sappemeer de felicitaties over te brengen.
Bij aankomst zag je al de vrolijk wapperende vlaggetjes en een mooi bord met 60 jaar getrouwd. Hier is het dus feest! Ook de tuin zag er prachtig uit, keurig verzorgd met mooie bloeiende plantjes. 
Diamanten huwelijk in Sappemeer

Het echtpaar is 60 jaar geleden getrouwd in het gemeentehuis van Slochteren. Het kerkelijk huwelijk was in Siddeburen. Ze wonen reeds 60 jaar in Sappemeer. Het echtpaar heeft 59 jaar aan de Willem Bergstraat in Sappemeer gewoond en sinds een paar maanden wonen ze nu met heel veel plezier aan de Klap-roosstraat. “Alles gelijkvloers, een prachtig zitje buiten en de auto voor de deur; het bevalt ons hier uitstekend”, zegt Bé van Dijk. Bé is geboren op de Fabriekskade te Hoogezand. Hij is zijn arbeidsloopbaan begonnen met negotie bij de weg; zijn vader had een winkel en hij ging dan met allerlei fournituren langs de huizen. Niet lang daarna ging hij brood rondbrengen bij Bakker Geerts in Martenshoek. Later ging hij bij strokartonfabriek Hooites Beukema werken om niet veel later ongeveer 3 jaar, als timmerman bij Koning en Mengel aan de slag te gaan. Na nog ongeveer 8 jaar bij Ballast Nedam gewerkt te hebben, kwam hij bij het Academisch Ziekenhuis Groningen als operatiebediende aan het werk. “Ik werd gekozen uit 70 sollicitanten”, vertelt de heer van Dijk.
Willie van Dijk-Telkamp heeft als huishoudelijke hulp bij garagebedrijf Steenhuis gewerkt en later als breister bij Carsies in Hoogezand. “Handwerken, brei- en en kaartjes maken doe ik heel graag”, vertelt mevrouw Dijk. De heer Dijk noemt als hobby's: “Stukadoren, tuinieren, het zangkoor en beheerder van de Koepelkerk in Sappemeer.” Beiden staan nog volop in het leven. De heer van Dijk doet ook veel vrijwilligerswerk voor Voor Anker. Hij gaat met mensen aan de wandel, begeleid ze naar het ziekenhuis en helpt met klusjes; een bezige bij dus. 
Het bruidspaar heeft ook een felicitatiebrief van de Koning ontvangen ter ere van hun 60-jarig huwelijk. Het echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. 
In het weekend gaan ze met 26 personen gezellig uit eten in Kropswolde.

Reactie toevoegen