Ondernemersavond heel goed bezocht

Afgelopen donderdag vond de door de gemeentes Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren georganiseerde ondernemersavond plaats. En met succes. Bij aanvang ging eenieder naar de theaterzaal van het Kielzog en deze was compleet gevuld. Marcel Nieuwenweg (bekend van RTV Noord) deed de presentatie op een leuke manier. “U heeft een mooie avond voor de boeg en vanaf 21.15 uur gaan we aan de borrel op kosten van de gemeente.” Maar eerst werd er een film getoond waarin de drie wethouders van economische zaken lieten weten hoe trots ze zijn op het bedrijfsleven in hun gemeente.
Ondernemersavond heel goed bezocht
Zo stelde Erik Drenth Eska uit Sappemeer als voorbeeld, een al oud bedrijf dat vorig jaar de Groninger Ondernemingsprijs heeft gewonnen. “Maar natuurlijk zijn er nog veel meer bedrijven in onze gemeente waarvoor geldt dat er veel gebeurt achter de voordeur.” Jaap Borg van Menterwolde is trots op de grote diversiteit in zijn gemeente. 
Zo zijn er de grootste agrarische bedrijven, hele mooie kwekerijen en een geweldig industrieterrein met vele bedrijven en ook NVO Transport bouwt hier op bijna drie ha. een ‘cross-docking’ 
faciliteit voor transport naar Scandinavie. Bovendien wordt binnenkort het grootste zonnepark van Nederland in Menterwolde gerealiseerd.
De wethouders zijn het erover eens dat er goed geluisterd moet worden naar ondernemers en ze moeten proberen de bureaucratie te verminderen.
Daarna kwam de directeur van Arox Logistics (IT) uit Hoogezand (in pand van Koopman gevestigd) aan het woord. Patrick Kroeze van Kroeze Constructie uit Zuidbroek (o.a. over hun productie van reuzeraderen) en de heer Kamminga, directeur van  FritsJurgens (een bedrijf dat
verpakkingen over de hele wereld afzet) en Interieurbouw welke wereldwijd techniek design staatsdeurenscharnieren verkoopt. 
De gastsprekers Joep van Beusekom en Rob Urgert presenteerden vervolgens op ludieke wijze de succesquiz met de vraag ‘Hoe wordt ik succesvoller dan mijn collega’s?’ Daarna ging het richting voyer voor een gezellig samen zijn en contacten leggen onder het genot van een hapje en een drankje. Een goed verzorgde avond.

Reactie toevoegen