Zorgboerderij De Velduil en NLdoet

Samen met de clienten, begeleiders en vrijwilligers werd er druk gewerkt bij De Velduil in Meeden. Het was een prachtige dag afgelopen vrijdag 10 maart, dus geweldig weer om de zorgboerderij weer zomerklaar te maken. Er zijn natuurlijk altijd allerlei klussen die gedaan moeten worden. Burgemeester Rein Munniksma en wethouder Jaap Borg hebben ook namens de gemeente Menterwolde flink de handen uit de mouwen gestoken.

Zorgboerderij De Velduil en NLdoet

Zorgboerderij De Velduil in Meeden biedt dagbesteding met hoofdzakelijk agrarische werkzaamheden. Eigenaar Siep van der Velde is in 2011 met de plannen begonnen en vanaf 2012 is de zorgboerderij gaan draaien. “Er is veel vraag naar dagbesteding, maar we willen een kleine club blijven om ons te onderscheiden van de rest”, laat Van der Velde weten. Hij zegt aangenaam verrast te zijn van zoveel aanmeldingen.
Maar liefst 25 vrijwilligers hebben zich aangemeld.

Er wordt momenteel een konijnenburcht aangelegd en verder wordt er gewerkt aan de inrichting en de buitenkant (omtimmering) van de nieuwe kantine. “Momenteel zijn hier 9 jongeren uit de regio en 3 (dementerende) ouderen uit Hoogezand. We hebben de boel opgesplitst en nu is er voor beide doelgroepen ook een aparte plek. We kunnen iedereen zo speciale aandacht geven. Een mooie combinatie en iedereen leert van elkaar. Vanwege de splitsing kunnen we nu ook nog een aantal nieuwe mensen plaatsen.”
Burgemeester Rein Munniksma en Jaap Borg hebben rondgekeken op de zorgboerderij, de kas schoongemaakt en 2 bomen geplant; een es en een een iep; “en laat ik nou Siep heten, hoe leuk is dit?”, vertelt Siep lachend.

De Velduil is gelegen aan de Vennenweg in Meeden op een fijne rustige plek. Er zijn vier vaste begeleiders en er zijn ook altijd stagiaires aanwezig. Er kan gewerkt worden in de (moes) tuin en kas en ze hebben een flink aantal dieren te verzorgen (konijnen, kippen, koeien, schapen, varkens en shetlanders). Ook wordt er samen gekookt. “Van de grond tot in de mond”, vertelt Siep. “Vandaag staan er 2 pannen snert klaar en zowel de groente als het vlees komen allemaal van onze eigen boerderij. En iedereen weet dit ook.”

Reactie toevoegen