Verkiezingen

Op 15 maart 2017 mag u weer naar de stembus. Op deze dag vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. In de gemeente Menterwolde wordt gebruik gemaakt van ‘digitale’ aanplakborden voor de affiches van de politieke partijen. Alle partijeen hebben zo evenveel ruimte en kunnen de posters niet meer over elkaar heen plakken. De gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft al digitale borden. De gemeenten Menterwolde en Slochteren hebben nu dezelfde borden aangeschaft, zodat de politieke partijen in alle drie gemeenten op dezelfde manier hun boodschap kenbaar kunnen maken aan de inwoners.

Verkiezingen

Wie mogen stemmen?
Voor deze verkiezingen heeft u stemrecht als u:
• de Nederlandse Nationaliteit heeft;
• op de dag van de stemming 18 jaar of ouder bent;
• niet uitgesloten bent van het kiesrecht.
U krijgt van de gemeente uiterlijk twee weken voor de verkiezing een stempas thuisgestuurd. Kijk op de verkiezingswijzer om te zien hoe de verkiezingsprogramma’s tot stand komen. Wie staan er op de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamer? Op De Verkiezingswijzer staat al het laatste nieuws en onafhankelijke achtergrondinformatie over de Tweede Kamerverkiezingen. Of u kunt de stemwijzer invullen en aan de hand van 30 stellingen uw politieke voorkeur testen https://tweedekamer2017.stemwijzer.nl/#intro

Herindelingsverkiezingen Midden-Groningen
De herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Midden-Groningen vinden waarschijnlijk op 22 november 2017 plaats. Deze datum moet nog worden vastgesteld door gedeputeerde staten van Groningen. In de loop van 2017 worden alle voorbereidingen in goed overleg uitgevoerd door de drie gemeenten en in alle drie gemeenten zullen de stembureaus op de gebruikelijke manier worden ingericht en bemenst.
Inmiddels zijn de presentiegelden voor de stembureauleden in de drie gemeenten aangepast zodat ieder stembureaulid in HSSM hetzelfde bedrag per uur krijgt uitbetaald, ook voor de herindelingsverkiezingen.
Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde gaan met ingang van 2018 op in de gemeente Midden-Groningen. De nieuwe gemeente telt dan in totaal ruim 60.000 inwoners.

Reactie toevoegen