Shantykoor De Scheepsjoagers

Het jaar 2016 was een zeer geslaagd jubileumjaar voor het shantykoor De Scheepsjoagers uit Muntendam. Het koor bestond 25 jaar en heeft dit middels vele optredens in binnen en buitenland en een Jubileumconcert uitbundig gevierd. 
Shantykoor De Scheepsjoagers
De reis naar het Duitse schiereiland Usedom, dat samen met de partners werd bezocht, is een onuitwisbare ervaring geworden. Ook is de nieuwe Cd “Van Brogge noar Brogge” op de markt gebracht. Maar… 2017 ligt voor en ook nu liggen weer prachtige dingen in het vooruitzicht. “Graag willen we onze trouwe fans, maar ook de mensen die ons koor nog niet kennen, laten weten wat er te gebeuren staat.” Op zaterdagavond 8 april is het donateursconcert. Deze wordt traditiegetrouw weer in De Menterne te Muntendam gehouden. Deze avond staat in het teken van de chilisalpetervaart, de aardappelmeel- en de strokartonindustrie. Uit die tijd stammen ook de echte Scheepsjoa-gers, die hun schepen beladen met goederen door de kanalen trokken. De vele liedjes worden vergezeld door beelden van die tijd, die op grote schermen worden getoond. Een avond die u niet mag missen.
“Op zaterdag 10 juni treden we op de Jaarmarkt in Muntendam op, waar we samen met het shantykoor uit Cuxhafen en shantykoor Störmwind uit Wedde te horen en zien zullen zijn.” Op zaterdagavond 28 oktober staat er opnieuw iets unieks te gebeuren. Er wordt dan een concert gegeven in samenwerking met het Chr. Mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela. Ook dit gebeurt weer in De Menterne te Muntendam. Onthoud de datum!
Op zondag 17 december is het jaarlijks Kerstconcert van De Scheepsjoagers en dat gaat dit jaar in samenwerking met de Chr. Brassband Elad plaatsvinden. “Ook een unieke gebeurtenis waar u beslist bij moet zijn.” Tussen deze concerten door treedt het koor op vele plaatsen in Nederland en Duitsland op. Er staan al weer een flink aantal concerten op de rol. Zie hiervoor ook de website. Ook zijn ze op facebook te volgen. Zijn Shanty’s niet een beetje uit? Absoluut niet, want shantykoor De Scheepsjoagers maakt bij haar keuze van de te zingen liedjes niet alleen gebruik van shanty’s, maar staat ook open voor moderne Duitse, Engelse, Nederlandse en Groningse liedjes die te maken hebben met liedjes over de waterkant of liedjes waarin de zee wordt bezongen. Van dit alles maken ze een mix, waarbij ze de ervaring hebben dat hun fans in binnen- en buitenland dit zeer waarderen. Zo blijven De Scheepsjoagerrs dus altijd bij de tijd! “We kunnen ons heel goed voorstellen dat u bij het lezen van dit stukje zin hebt om ons koor te komen versterken. Dat juichen we van harte toe! Wanneer u belangstelling heeft en een keertje een repetitie wilt meemaken, kom dan op maandagavond naar De Menterne in Muntendam. En wie weet wordt u dan ook een echte Scheepsjoager. Wacht niet te lang! Misschien staat u straks ook op het podium tijdens zo’n prachtig concert!”

Reactie toevoegen