OUD en FIT

Komt u moeilijker de trap op?
Wordt zelfstandig boodschappen doen lastiger?
Heeft u problemen met lopen?
Wordt uw balans minder?
Als u één of meer vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, is het programma OUD en FIT  misschien iets voor u! OUD en FIT is een trainingsprogramma dat gericht is op oudere mensen die in toenemende mate beperkingen in hun dagelijkse activiteiten ondervinden.
OUD en FIT is een preventief oefenprogramma van 12 weken, waarin u die activiteiten traint, die in het dagelijks leven moeite opleveren. 
Er wordt niet met fitnessapparaten gewerkt, maar de oefeningen lijken zoveel mogelijk op dagelijkse activiteiten. Er wordt geoefend in een groepje van maximaal 6 deelnemers. Hierdoor blijft de groep overzichtelijk en is er voldoende aandacht voor alle deelnemers. Alle trainingen worden begeleid door een fysiotherapeut, die speciaal geschoold is voor dit programma. 
 
Voor wie is OUD en FIT?
Het programma is bedoeld voor oudere mensen die merken dat het uitvoeren van alledaagse activiteiten steeds meer moeite kost. U kunt hierbij denken aan traplopen, lopen, balans bewaren, boodschappen doen, etc. Het programma is geschikt voor alle niveaus van functioneren, omdat de oefeningen gemakkelijk in moeilijkheid aangepast kunnen worden. U kunt ook deelnemen, als u nog niet veel hinder ondervindt bij dagelijkse activiteiten.
 
Inhoud van het programma:
Als u zich aanmeldt voor de training, wordt er een intake gepland. Tijdens de intake wordt in kaart gebracht bij welke activiteiten uw beperkingen liggen. Ook worden er een paar korte testjes en vragenlijsten afgenomen.
Tijdens de training van 12 weken, komt u 1x per week een uur oefenen op de vrijdagmiddag van in de oefenzaal in Gezondheidscentrum te Zuidbroek. De oefeningen worden opgebouwd van gemakkelijk naar moeilijk, naarmate de training vordert. Aan het eind van het programma worden de testjes opnieuw afgenomen. Op die manier kan het resultaat geëvalueerd worden.
 
Het oefenprogramma OUD en FIT start in maart 2017. U kunt zich nu al aanmelden bij Fysiotherapie Menterwolde.

Reactie toevoegen