Inzameling plastic afval

Menterwolde Gewoon (MG) heeft afgelopen donderdag 9 februari, tijdens de raadsvergadering, een motie ingediend overwegende dat het gescheiden inzamelen van afval wenselijk is en een bijdrage kan leveren aan het milieu.
Hendrik Loots van MG geeft aan dat de gemeente Menterwolde dit natuurlijk al een aantal jaren doet en MG wil de Menterwolmers graag de mogelijkheid bieden om vrijwel alles separaat aan te leveren. Ook hoopt de hoeveelheid plastic zich thuis aanzienlijk op en niet iedereen heeft voldoende ruimte voor de zakken.
Bovendien gaat dit, vooral in de zomermaanden, behoorlijk stinken en trekt het ongedierte aan. MG maakt zich dan ook sterk en verzoekt het college om het plastic afval vaker op te halen (2 keer per maand) en het ophalen van het restafval te beperken tot 1 keer per maand . Dit zou kunnen bijdragen aan nog meer scheiding van afvalstromen. Joyce Veendorp (SP) pleitte ook voor extra ophalen van het plastic afval in de zomermaanden. Wethouder Jaap Borg is zich bewust van de problemen en doet zijn best om de inzameling vaker te laten plaatsvinden. Dit vaker ophalen kost de gemeente €30.000,- extra per jaar.

Reactie toevoegen