Buurvrouw leest voor bij Apenstaartje!

Woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari zijn het weer de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te bevorderen. Kinderen leren er niet alleen enorm veel van, het geeft ze ook nog eens veel plezier en rust. Voorlezen is dus een must, zeker voor het jonge kind!
Buurvrouw leest voor bij Apenstaartje!
De Nationale Voorleesdagen zijn woensdag 25 januari van start gegaan met het Nationaal Voorleesontbijt, waar kindercentrum Het Apenstaartje óók dit jaar weer met veel plezier aan mee deed. Om het belang van voorlezen te onderstrepen en aandacht te vragen voor de Nationale Voorleesdagen kwam er een speciale gast voorlezen, onze eigen lieve buurvrouw Janny van de dagverzorging voor de ouderen! Zij heeft de kinderen voorgelezen uit het boek ‘De kleine walvis’. Dit boek is geschreven en geïllustreerd door Benji Davies en is verkozen tot prentenboek van het jaar 2017.
n ‘De kleine walvis’ woont Boy samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. 
Dat is het begin van een bijzondere vriendschap… De kinderen vonden het een prachtig verhaal en hingen aan de lippen van buurvrouw Janny!!
 
Na het voorlezen hebben we leuke liedjes gezongen en hebben de kinderen kunnen smullen van een heerlijk hardbroodje en lekkere zoete broodjes! Deze waren weer geweldig verzorgd door Bakkerij Geertsema!

Reactie toevoegen