Feestelijke oprichting ‘Mit Mekoar’

“De Initiatiefgroep Behoud Gockingaheem is er klaar voor. Medio december vorig jaar berichtten wij u al dat er in januari 2017 belangrijke stappen zouden worden gezet om een stevige basis neer te zetten die het behoud van Gockingaheem weer dichterbij zouden brengen.”
 
Een korte samenvatting uit dat persbericht:
“Om Gockingaheem open te kunnen houden en (op termijn) ook ouderen die thuis willen blijven wonen te kunnen ondersteunen, is er naast een goede samenwerking tussen zorgpartijen, huisarts, gemeente en woningcorporaties ook veel inzet van vrijwilligers nodig. Om de afstemming en samenwerking tussen deze vrijwilligers en bewoners en zorgorganisaties goed vorm te geven is een dorpszorgcoöperatie in andere dorpen een goede vorm gebleken. Een dorpszorgcoöperatie is een rechtsvorm waarbinnen veel activiteiten kunnen plaatsvinden, met een grote inbreng en betrokkenheid van de leden”.

Een dorpszorgcoöperatie is dus inmiddels een beproefde vorm om draagvlak te creëren in het dorp en het vrijwilligerswerk te coördineren. Daarnaast geeft het lidmaatschapsgeld een (kleine) geldstroom om de onkosten te dekken. Een rechtsvorm is ook nodig om samenwerkingsverbanden aan te gaan met bijv. een nieuwe zorgaanbieders, verzekeringen e.d. te regelen voor vrijwilligers en fondsen te werven om de (aanloop)kosten te dekken. In december al riep de IBG u op om alvast lid te worden. Daar werd al goed gehoor aan gegeven maar er moeten er nog veel meer bij. Je moet lid zijn van de dorpszorgcoöperatie om gebruik te kunnen maken van de vrijwilligers van de dorpszorgcoöperatie. Daarnaast kunnen mensen ook lid worden om hun steun te betuigen aan het doel van de dorpszorgcoöperatie. Komende zaterdagmiddag 21 januari vanaf ca. 13.30 uur is er in de recreatiezaal van Gockingaheem de officiële presentatie van de Dorps Zorg Coöperatie, die “MIT MEKOAR” is gedoopt. Aan een officieel tintje valt natuurlijk niet te ontkomen want zo zal de plaatsvervangend voorzitter van de IBG, mw Tineke Witteveen, de opening verzorgen en u bijpraten over de stand van zaken. Wellicht kan ze dan al de toekomstige samenwerkingspartners en de nieuwe zorgaanbieder noemen. Verder is er een woordvoerder uitgenodigd van een reeds functionerende vergelijkbare organisatie in Kloosterburen, Anne Hilberdink. Zij zal de aanwezigen vertellen hoe dat zich daar heeft ontwikkeld. Er zal ook nog een bijdrage worden geleverd door de huidige groep vrijwilligers van Gockingaheem. Tussen de officiële handelingen en presentaties door is er muziek en een hoop gezelligheid en wel door Theo Driesen (zanger Diep Triest) met begeleiding op piano door Theo Jansen. Zij verzorgen ook de muzikale en vooral feestelijke afsluiting. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen, niet alleen de Noordbroeksters, maar ook inwoners uit de andere dorpen van de gemeente als ook de overige omliggende dorpen. “We hebben nu een kans om er een succes van te maken” zegt Janneke Plat, woordvoerder van de IBG, “laten we die kans dan nu ook met beide handen aanpakken.” Overigens kunt u zich op 21 januari ook als lid bij de Dorps Zorg Coöperatie Mit Mekoar aanmelden.

Reactie toevoegen