WIJZIGING KREDIETBANK PER 1 JANUARI 2017

Hoe gaat het tot 1 januari 2017?
Als u moeite heeft met het regelen van uw financiële zaken of als u problematische schulden heeft en er zelf niet meer uitkomt kunt u zich melden bij het cluster Werk & Inkomen van de gemeente voor een gesprek. 
Samen met u wordt bekeken of u zelf toch nog een oplossing heeft voor uw situatie of dat u hulp hierbij nodig heeft. Is dat laatste het geval dan wordt u aangemeld bij de Gemeentelijke Kredietbank (GKB) in Assen.
 
Wat verandert er per 1 januari 2017?
Met ingang van 1 januari 2017 gaat de Gemeentelijke Kredietbank Hoogezand-Sappemeer (hierna: de kredietbank) de schuldhulpverlening voor de gemeente Menterwolde uitvoeren.
Dit betekent dat als u moeite heeft met uw financiële zaken of als u problematische schulden heeft waar u niet meer zelf uitkomt u niet meer aangemeld wordt bij de GKB in Assen maar bij de kredietbank in Hoogezand.
 
Wat doet de kredietbank?
De kredietbank geeft advies over uw budget, kan uw inkomsten voor u beheren, helpt met het aflossen van schulden en verstrekt leningen. De kredietbank kan niet in alle gevallen daadwerkelijk helpen met de schulden maar in de meeste gevallen wel een advies geven waar u verder mee kunt. De kredietbank is lid van de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet.
 
Hoe werkt dat per 1 januari 2017? 
Als u hulp nodig heeft bij schulden of uw financiële zaken kunt u een aanmeldformulier ophalen bij het Cluster Werk & Inkomen in het gemeentehuis.
Dit formulier moet u invullen en daarbij moet u zoveel mogelijk de bewijsstukken doen die gevraagd worden. Het formulier met de bewijsstukken kunt u op 2 manieren inleveren:
• of bij het Cluster Werk & Inkomen. Zij zorgen er dan voor dat uw aanmeldformulier met bewijsstukken zo snel mogelijk bij de kredietbank zijn.
• of rechtstreeks bij de kredietbank in het gemeentehuis in Hoogezand.
 
Is er ook een spreekuur? 
Ja, de kredietbank heeft vanaf maandag 9 januari 2017 ook een inloopspreekuur in het gemeentehuis in Muntendam.
Vanaf maandag 9 januari 2017 kunt u bij de kredietbank terecht tussen 10.00 en 11.00 uur.
 
Hoe kan ik de GKB Hoogezand-Sappemeer bereiken?
U kunt iedere werkdag bellen tussen 11.00 en 12.00 uur: (0598) 37 37 37. 
 
Wilt u een gesprek? Maak dan een afspraak met de kredietbank in Hoogezand!