Wijzigingen afval dienstverlening december 2016 / januari 2017

ACTUELE AFVAL-INFORMATIE? GEBRUIK DE GRATIS AFVALWIJZER APP!
 
WEEK 51 (maandag 19 december) 
• Dit is de laatste week van het jaar 2016 waarin de GROENE GFT CONTAINER wordt geleegd.
• Vanaf half december worden de afvalbakken in de openbare ruimte weggehaald. Dit doen we om te voorkomen dat de bakken vernield worden met de jaarwisseling. Rond 16 januari zijn alle afvalbakken weer terug geplaatst. Neem uw afval mee, zwerfafval is lelijk en vies.
 
WEEK 51/52 (zaterdag 24 december)
• In de laatste week van het jaar wordt de GRIJZE RESTAFVAL CONTAINER op zaterdag 24 december geleegd. LET OP! Dit is een verschoven route door uitval van de maandag route op Tweede Kerstdag 26 december.
 
WEEK 52 (maandag 26 december)
• De RECYCLE ROUTE voor het glas, blik en klein elektronica vervalt door Tweede Kerstdag. U kunt uw afval voor de recyclewagen in de eerste route van het nieuwe jaar aanbieden.
 
WEEK 52/1
• Op zaterdag 31 december om 18.00 uur gaan de ondergrondse afvalcontainers op slot. U kunt zondag 1 januari 2017 vanaf 09.00 uur uw afval weer storten.
 
JAARWISSELING
• Oudejaarsavond zijn medewerkers van de politie, brandweer en gemeente aan het werk zodat u kunt genieten van een plezierige jaarwisseling. Vaak is het feest groot en ontstaan vreugdevuren en wordt er vuurwerk afgestoken. De hulpverleningsdiensten moeten altijd vrije doorgang hebben, zodat zij veilig en ongestoord hun werk kunnen doen.
> Vuurwerk afsteken mag alleen van: 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.
Eventuele schoonmaak- en reparatiekosten na de jaarwisseling zijn voor rekening van alle bewoners van de gemeente. Dit geeft een onnodige verhoging van de gemeentelijke belastingen. Ruim dus zelf je (vuurwerk)- afval op en verniel niets! 
 
WEEK 1 (maandag 2 januari)
• In de eerste week van het jaar wordt opnieuw de GRIJZE RESTAFVAL CONTAINER geleegd. Wij verwachten dat u door de feestdagen extra restafval heeft dat u wilt aanbieden.
 
WEEK 2 Kerstbomen (9 t/m 13 januari) 
• Dit is de eerste week van het jaar 2017 waarin de GROENE GFT CONTAINER wordt geleegd. 
U kunt uw Kerstboom (spar of den) op de plek van uw afvalcontainers aanbieden. Kijk in de  AfvalWijzer app of op  www.mijnafvalwijzer.nl voor de geldende dag voor uw adres. U kunt de kerstboom ook gratis brengen naar het Composteerterrein aan de Vosholen in Sappemeer. 
 
Wijzigingen telefonische bereikbaarheid IBOR
• Vrijdag 30 december 12.00 uur tot maandag 2 januari 2017 10.00 uur zijn alle gemeentelijke locaties gesloten. U kunt uw reguliere meldingen over de openbare ruimte en afvalinzameling tijdelijk alleen via de website www.menterwolde.nl indienen. 
 
Melding gevaarlijke situatie
• Van vrijdag 30 december 2016 12.00 uur tot maandag 2 januari 2017 10.00 uur is de gemeentelijke storingsdienst 0598-658888 alleen bereikbaar voor spoedgevallen in de openbare ruimte (onder meer gat in de weg, boom op de straat, rioolverstopping).