Tarieven 2017 gelijkgetrokken

De colleges van B&W van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde zijn van plan om in 2017 gelijke tarieven te hanteren voor het inleveren van afval op de gemeentelijke afvalbrengpunten, vooruitlopend op de gemeentelijke herindeling in 2018. Als de drie gemeenteraden het voorstel in hun vergadering van december 2016 overnemen, treden de nieuwe tarieven in werking per 1 januari 2017.
Met gelijke tarieven ontstaat voor de inwoners meer duidelijkheid en de mogelijkheid om te kiezen bij welk afvalbrengpunt zij hun afval inleveren. Hiermee maken de gemeenten een stap in het verbeteren van de dienstverlening. Er zal na besluitvorming in de drie gemeenteraden voorlichting aan de inwoners gaan plaatsvinden.
De drie gemeenten hebben nu samen twee afvalbrengpunten: in Slochteren en Hoogezand. Daarnaast is er een composteerterrein in Sappemeer voor het groenafval. Op dit moment gelden nog verschillende bedragen voor het inleveren van afval op deze locaties. De nieuwe tarieven liggen tussen de oude tarieven van Hoogezand-Sappemeer en Slochteren in. In Hoogezand zal het inleveren van afval vanaf 1 januari 2017 op basis van volume gaan plaatsvinden . Inwoners betalen een gedeelte (met een minimumtarief van 5 euro) of een meervoud van het bedrag per kubieke meter ingebracht afval.
De nieuwe tarieven zijn:
• € 15 per m3 voor grof huisvuil
• € 30 per m3 voor bouw- en sloopafval (puin, afvalhout e.d.)
• € 10 per m3 voor tuinafval als het naar het afvalbrengstation wordt gebracht
• Gratis voor tuinafval als het naar het composteerterrein in Sappemeer wordt gebracht
Daarnaast kunnen een aantal afvalsoorten ook in 2017 gratis gebracht worden. Dit zijn bijvoorbeeld verpakkingsglas, textiel, elektrische apparaten, kca en kleine partijen verpakte asbestplaten.

Reactie toevoegen