Kerstmarkt in de Willibrorduskerk

Op zaterdag 10 december was voor de tweede keer een kerstmarkt in de Willibrorduskerk in Sappemeer. De vorige keer was 5 jaar geleden en de vraag was of we dat succes zouden kunnen evenaren. 
Kerstmarkt in de Willibrorduskerk
Er was al weken gezaagd, geschuurd en geverfd in de zolder van het parochiehuis die voor deze gelegenheid was omgebouwd tot werkplaats. In de week voor 10 december was er veel activiteit in en om de kerk. Een groep van ongeveer 25 vrijwilligers heeft veel werk verzet. De kerk stond vol met prachtige bloemstukken, veel kerstartikelen, spullen voor in de tuin en een goed gevulde prijzentafel. Ook was er weer een mooie tentoonstelling van allerlei kerststallen. Het restaurant voorin de kerk stond klaar. Buiten had de scouting hun tent opgezet. Toen zaterdag de deuren om 10.00 uur open gingen werden de bezoekers verwelkomt met een klein glaasje glühwein, gevolgd door de geur van versgebakken kniepertjes. Door de hele dag heen hebben de verschillende koren gezongen. Dit alles zorgde voor een fantastische sfeer. Er was ruimte voor vele ontmoetingen bij een kopje koffie met warme wafel of cup cake. Na 12.00 uur was er weer erwtensoep, gemaakt en beschikbaar gesteld door Woelwijck.
De organisatie werd blij verrast door een cheque van 500 euro van de bewonersorganisatie Boswijk uit Sappemeer. Mede hierdoor is het doel: “nu de toren nog in het licht” financieel haalbaar! De organisatie bedankt graag alle mensen die hebben meegewerkt, Comprint voor de prachtige flyers, Woelwijck voor de heerlijke erwtensoep, de winkeliers uit Sappemeer e.o. voor de prijzen bij het enveloppenspel en natuurlijk alle bezoekers!

Reactie toevoegen