Einde Ruitershorn lijkt aannemelijk

Ondanks massaal protest gaat het gemeentebestuur door met het bekijken en berekenen van een plan voor sloop van Ruitershorn en aanpassen van de hal Menterne o.a. met hulp van nog aan te vragen subsidies. Zij wil graag vele activiteiten concentreren in het centrum om dit zo op te knappen. Het plan gaat bijv. ook over de scholen. De gemeente moet bezuinigen en er is geen toekomst voor twee hallen in Muntendam. “Slaagt het plan niet dan wordt er nog gekeken of Ruitershorn open kan blijven”, aldus wethouder van der Veen. “Echter Ruitershorn zal zeker nog zo lang open blijven totdat eventueel de Menterne is verbouwd.” Begin volgend jaar komt er een uitgewerkt plan en kan de raad een definitieve beslissing nemen.
 Einde Ruitershorn nog niet definitief, maar lijkt aannemelijk
Er waren drie insprekers op de raadsvergadering van gebruikers VKM, Drop Shot en True Flight. Zij hebben al twee jaar plannen lopen maken ook om veel met vrijwilligers te gaan doen aan onderhoud. Volgens de clubs is de sporthal van de Menterne veel te klein voor hen en zullen ze dan moeten uitwijken naar elders. Er is slecht gecommuniceerd door de gemeente vinden ze en ze voelen zich niet serieus genomen. Ze vinden dat gemeente een veel te hoge begroting heeft voor opknappen van de Ruitershorn.
De burgemeester las nog een brief voor dat de vereniging Dropshot zich distangeert van de bedreigingen die zijn gedaan aan het adres van politici in Menterwolde.
Over het algemeen blijkt dat de raadsleden eerst een gedegen plan willen zien voor ze kunnen instemmen met eventuele sloop Ruitershorn. Alleen Kritisch Menterwolde en Menterwolde Gewoon stemmen uiteindelijk tegen het plan voor doorontwikkeling van sporthal de Menterne en het slopen van Ruitershorn.

Reactie toevoegen