Menterwolde moet veiliger!

Steeds meer inwoners klagen erover dat op sommige wegen binnen en buiten de bebouwde kom veel te hard wordt gereden. Dit geeft overlast en een onveilig gevoel. Wat doet de gemeente eraan? “Meer dure drempels en bloembakken plaatsen roept ook weerstand op”, aldus wethouder Borg. Daarom wil B&W het probleem anders aanpakken. Uit eerdere metingen van de gemeente blijkt dat veel van de hardrijders uit onze eigen gemeente komen. “We doen een beroep op de weggebruikers om zich aan de maximum snelheid te houden”, aldus de wethouder. “Ook schromen we niet om elkaar op onwenselijk gedrag aan te spreken.”
Binnenkort worden er extra metingen verricht ; waar wordt er voor vooral te hard gereden en hoe hard dan. De resultaten worden bekend gemaakt. Hopelijk leidt dat tot meer bewustwording bij de te hard rijdende verkeersdeelnemers. Als uit de metingen blijkt dat er nog steeds te hard gereden wordt gaan de overtreders op de bon en de bedragen lopen al snel op. Bij een overtreding van 15 km per uur betaal je al rond de E 100,-- boete…
Op veel wegen in Menterwolde is de maximumsnelheid 30 km binnen de bebouwde kom en er is slechts een buitenweg (van Noordbroek naar Scheemda) waar geen 60 km maar 80 km per uur gereden mag worden. “Het is verschrikkelijk dat de politie op onze eigen inwoners moet worden afgestuurd, maar de zwakkeren moeten worden beschermd”, aldus wethouder Borg.
Samen met Veilig Verkeer Nederland zullen onze scholen ook bij de campagne betrokken worden.

Reactie toevoegen