Nieuwe Aldi in Zuidbroek

De Aldi wil aan de Kerkstraat 77 te Zuidbroek graag een nieuwe supermarkt bouwen. Het bestaande winkelpand voldoet namelijk niet meer aan de huidige maatstaven van een moderne supermarkt. 
Nieuwe Aldi in Zuidbroek
Het nieuwe winkelpand wordt gerealiseerd achter het bestaande pand, waarna de huidige winkel wordt gesloopt. Het nieuwe pand wordt groter dan de huidige winkel, waardoor de winkel ruimer opgezet kan worden en de producten beter uitgestald kunnen worden. De nieuwe winkel komt gedeeltelijk op de plek van de huidige 
carpoolplaats Zuidbroek. De carpoolplaats wordt in de westelijke richting opgeschoven en blijft dezelfde parkeercapaciteit houden. Het college wil in principe medewerking verlenen aan de plannen van de Aldi. Hiervoor moet echter wel het bestemmingsplan worden aangepast. Het voorontwerp bestemmingsplan heeft in het tweede kwartaal 2016 ter inzage gelegen, met de mogelijkheid om op het plan te reageren. Er zijn toen geen inspraakreacties ingediend. Binnenkort wordt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd. Iedereen heeft dan nogmaals de mogelijkheid om het plan te bekijken en eventuele vragen of opmerkingen kenbaar te maken. Het nieuwe bestemmingsplan moet uiteindelijk worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Reactie toevoegen