Geen meewerking aan zoutwinning Nedmag

Het college van B & W Hoogezand Sappemeer verleent geen medewerking aan de plannen voor de zoutwinningslocatie bij Kiel-Windeweer. De economische voor- delen wegen niet op tegen de maatschappelijke nadelen.

De voorgenomen zoutwinning veroorzaakt veel onzekerheid (nu en in de toekomst) en onrust bij de bevolking en dat komt bovenop de aardbevingsproblematiek, het schadeonderzoek dat in Kiel-Windeweer en omgeving plaatsvindt en de voorgenomen plaatsing van windmolens in de omgeving van Meeden. Kortom: het ontbreekt aan voldoende maatschappelijk draagvlak en één en ander leidt tot een negatief imago voor het gebied. Ook vreest de gemeente voor aantasting van het beschermde dorpsgezicht Kiel-Windeweer (door te nemen maatregelen bij bodemdaling) en de gevolgen voor de vaarrecreatie waarin de laatste jaren veel geïnvesteerd is.

Een gemeentelijk ’nee’ tegen de plannen van Nedmag betekent niet dat de zoutwinningslocatie er niet komt. Als de gemeente niet meewerkt aan de opstelling van een ontwerpbestemmingsplan zou de Nedmag kunnen proberen haar plannen te realiseren via het Ministerie van Economische Zaken.

Reactie toevoegen