Muziek evenement Metmans

Stichting Metmans Meeden zal op zaterdag 25 februari een muziek evenement organiseren in het dorpshuis te Meeden. De roep om een muzikale avond in de winterperiode in Meeden is groter dan bij zomerdag. De eerste voorverkoop is op vrijdag 16 december tussen 18.00 en 19.30 uur in het dorpshuis te Meeden.
Metmans heeft de laatste jaren diverse geluiden binnen gekregen over muziekgenre/keuze welke dan wel het ultieme zou zijn voor Meeden. Uit al die suggesties heeft Metmans een programma samengesteld van drie bands welke een eigen genre muziek vertegenwoordigen.  
Openingsact om 21.00 uur zal zijn Victors Village. 
 
Victors Village; Met invloeden als Keane, The Kooks en Coldplay gaat de band verder op het pad dat ze reeds bewandelden; stevige melancholische pop maken! Live zet de band een toegankelijke set neer die van ingetogen gitaarliedjes tot opzwepende festivalsongs gaat. Begin 2016 was de band compleet met de komst van gitarist Nick Daniëls en kon worden nagedacht over de toekomst, die zich vooral liet leiden door het idee dat er een single moest komen. Deze allereerste single is het nummer ‘Run The Line’ geworden. Het nummer is in samenwerking met producer Nico Outhuijse (o.a. bekend van De Kast en The New Shining) en is in februari 2016 opgenomen in ‘The Grien Room’ studio. Na vele optredens in 2015 en het halen van de halve finale van de PopGroningen Talent Award en de finale van Rode Oortjes, is het het doel van Victors Village om weer veel te gaan spelen met de nieuwe single op zak. Run The Line kwam op 13 mei 2016 uit. ‘RUN THE LINE’ NU UIT! De Tweede band van deze avond zijn The Outtakes. 
 
The Outtakes kunnen gezien worden als de zoveelste coverband, maar niets is minder waar! U als luisteraar heeft nu de kans om prachtige nummers voor het eerst te horen zoals ze bedoeld zijn. In veel gevallen zonder al te veel toeters en bellen, maar gewoon met bas, drums, gitaar en toetsen en vooral veel zang. Klassieke rocksongs, af en toe een ballad, een vleug Nederpop, het komt allemaal voorbij. Een fantastisch feest met de muziek en het gevoel van midden jaren 60 tot vroeg jaren 70, zonder oeverloze solo’s, maar met echte popsongs. Kortom, als je ook maar een greintje affiniteit heeft met dit fantastische repertoire en als je geraakt bent door bovenstaand verhaal moet je die jongens gewoon horen en zien op 25 februari in het dorpshuis te Meeden! De Slotact van de avond is PuurNL 
 
PuurNL, de nederpopcoverband van Noord Nederland. Zin in een avondje onvervalste nederpophits van toen en nu? PuurNL biedt een avond muzikaal genot met nummers die iedereen kan meezingen.  Muziek van de beste nederpop bands van ons land, zoals De Dijk, Bløf, Het Goede Doel, The Scene en vele anderen.  PuurNL bestaat uit 5 ervaren muzikanten die na in diverse (cover)bands gespeeld te hebben, besloten hebben om het eens anders te doen dan alle andere bands. Uitsluitend muziek van Nederlandse bodem in de Nederlandse taal.  Dat betekent een feest met enthousiaste muzikanten en herkenbare nummers met een hoog meezinggehalte. De nadruk ligt op de echte popnummers maar een incidentele smartlap wordt ook niet geschuwd. Kwaliteit en enthousiasme staan bij PuurNL hoog in het vaandel, zowel muzikaal als qua licht en geluid. PuurNL zorgt voor een spetterend feest en de garantie dat je de eerste dagen de nederpophits niet meer uit je hoofd krijgt. 

Reactie toevoegen