AfvalWijzer alleen nog digitaal

In de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde is de AfvalWijzer 2017 alleen digitaal beschikbaar. De gemeenten willen het papierverbruik verminderen en de digitale dienstverlening verbreden en verbeteren. Inwoners zijn met de AfvalWijzer app altijd op de hoogte van de meest actuele afvalinformatie. 
De digitale AfvalWijzer is gebruiksvriendelijk. Door postcode en huisnummer in te voeren krijgt de inwoner een persoonlijke AfvalWijzer. De AfvalWijzer is beschikbaar als app voor telefoon en tablet en via www.mijnafvalwijzer.nl. 
 
Meer dan 50% van de inwoners maakt al gebruik van de digitale AfvalWijzer app. In verband met berichtgeving over eventuele tussentijdse efficiëntieslagen in de inzamelplanning heeft de app de voorkeur.
De AfvalWijzer app is te downloaden via de Appstore, Google Play of Windows Store. Deze app biedt de volgende voordelen:
• overzicht van inzameldagen altijd bij de hand;
• melding wanneer welke container geleegd wordt;*
• melding bij wijzigingen in de inzameldata;*
• informatie over afvalscheiding.
 
* Hiervoor moeten de meldingen aanstaan in de instellingen van de app.
 
De digitale AfvalWijzer 2017 is beschikbaar vanaf 19 december 2016. Geen internet? De gemeentes verzoeken inwoners zonder internet hulp te vragen aan familie, vrienden of buren voor het downloaden en eventueel printen van de AfvalWijzer. 
Inwoners die geen hulp in het eigen netwerk vinden, kunnen een persoonlijke AfvalWijzer afhalen bij het gemeentehuis.

Reactie toevoegen