Snertwedstrijd op kerstmarkt

“Wegens het succes van twee jaar geleden strijden we nogmaals om de fel begeerde snertbokaal. Wie de lekkerste, mooiste en prachtigste snert van de dag kookt, wint de snertbokaal.”
Vrijdag 16 december is er een kerstmarkt bij De Gilde in Muntendam. Cliënten van De Zijlen willen graag de kerstsfeer aan den lijve ervaren en doen dan ook volop mee in de voorbereiding en uitvoering van de kerstmarkt op De Gildezaal. Ze zijn al druk doende met het bakken van kniepertjes en het maken van kerstartikelen. Op de dag zelf genieten ze van de geur van de kerststukjes, de chocolademelk en de broodjes die ze gaan bakken op het vuurtje buiten. Ze hopen wat kerstliederen ten gehore te brengen en we ontmoeten de Kerstman in vol ornaat. Voor spanning en sensatie zorgt de snertwedstrijd, een 7-tal deelnemers strijden om de felbegeerde snert-bokaal. Een jury van cliënten en medewerkers beoordelen de snert, wie heeft de mooiste, heerlijkste en prachtigste snert gemaakt. Kom de snert proeven want de snert zal vervolgens verkocht worden voor het goede doel. Verder zijn er diverse kraampjes; o.a. kerststukjes verkoop, kniepertjes, kerst artikelen van dagbesteding, sieraden, een verloting, muziek en natuurlijk chocolademelk, glühwein en snert! Aan de kinderen is ook gedacht, zo kunnen ze cup-cakes versieren en is er een kleurwedstijd.
Komt allen en doe mee! In het kader van de maatschappelijke participatie hopen we op veel buren en dorpsgenoten die de markt komen bezoeken.
Deelname aan de snertwedstrijd is gratis. Iedereen kan hieraan meedoen. Het enige wat u als deelnemer hoeft te doen is thuis een pan snert maken en deze om 16.00 uur inleveren. Deelnemers kunnen zich telefonisch aanmelden: 0598-319560.

Reactie toevoegen