Gift voor speel- en beweegtuin

De kinderen van de Inspecteur Amerikaschool zijn blij. Begin 2017 kan de buitenspeelplaats, als verlengstuk van hun schoolplein, aangelegd worden. Woensdag 30 november werden Maartje van Ierland, Wanda Olsder en Marjolein Eikenaar blij verrast met een cheque van 
€ 1000,- die aangeboden werd door bouwbedrijf Iden uit Noordbroek.
Gift voor speel- en beweegtuin
Maartje, Wanda en Marjolein zijn in december 2015 begonnen met het maken van een plan voor het braakliggend terrein achter het MFC ‘De Noordsuythoeve’ in Noordbroek.
De basis van het plan ligt nu klaar en omvat een buitenspeelplaats als verlengstuk van het MFC en de sporttuin met veel groen en vruchtdragende bomen en struiken. In het plan is zelfs ruimte voor een 400 meter ijs-/skeelerbaan. Het is de bedoeling dat het hele dorp, jong en oud, plezier gaat beleven van de tuin, vandaar dat wensen van de inwoners van Noordbroek van harte welkom zijn.
Tijdens de kerstmarkt op 18 december in het MFC zal een stand staan, waar het plan van aanpak te zien is. Bij de stand staat een ideeënbus en een intekenlijst voor bomen. Men kan naar keuze een boom of struik kopen, die komend voorjaar tijdens de boomplantdag geplant zal worden. Ook worden er tijdens de kerstmarkt vogeltaarten verkocht, waarvan de gehele opbrengst naar de buitenspeelplaats gaat.
Met het aangeboden bedrag van bouwbedrijf Iden zal begin 2017 gestart worden met aanplant van de eerste bomen en aanleg van de buitenspeelplaats, zodat de kinderen in de lente in een groene omgeving buiten kunnen leren, spelen en de natuur kunnen ontdekken. 

Reactie toevoegen