Koken voor oudere generatie

Op woensdag 30 november hebben leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College een maaltijd verzorgd voor leden van de POSO (de overkoepelende ouderenorganisatie in Hoogezand-Sappemeer).  
Koken voor oudere generatie
De leerlingen van de afdeling Zorg & Welzijn ontvingen maar liefst 30 gasten in het restaurant van de school. Geserveerd werd het menu ‘Hoor de wind waait ….’. Een door de leerlingen zelf gekozen en samengesteld menu, bestaande uit courgettesoep, ingepakte kip in bladerdeeg volgens grootmoeders recept met een heerlijke frisse salade geserveerd en als toetje een warm appeltaartje met slagroom.
Voor de leerlingen uit vmbo-3 was het allemaal best een beetje spannend. Zij waren namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het koken en uitserveren van de gerechten, maar moesten ook laten zien dat ze goede gastgevers zijn door de bezoekers te ontvangen en te begeleiden naar het restaurant en naar de tafel. En ook de tafels moesten juist worden gedekt: goede volgorde bestek en servet aan de juiste zijde bijvoorbeeld. Veel om rekening mee te houden.
Deze vakgerichte opdracht in het derde leerjaar is onderdeel van het totale examenprogramma. De leerlingen zijn op verschillende punten beoordeeld door de docenten en krijgen een cijfer dat meetelt voor hun examen in de vierde klas. Het was de eerste keer dit jaar dat deze AJC-leerlingen kookten voor een groep gasten van buiten de school en dat ging ze best goed af. Hier en daar een klein puntje om de volgende keer op te letten, maar vooral veel lof van de aanwezige bezoekers. Nu maar hopen op een goede beoordeling van de docenten.

Reactie toevoegen