Overhandiging boek Okkie Noordhuis

Vrijdag 18 november presenteerde Okkie Noordhuis-Noordhof (71) uit Sappemeer haar nieuwste boekje; "Sanne gaat naar een pleeggezin". 'Sanne heeft het moeilijk. Pappa is niet altijd even vriendelijk. Sanne en haar moeder hebben vaak blauwe plekken, en Gertje? Gertje is nog zo klein. Hij is ook altijd bang voor papa… Dan wordt opeens alles anders.' 
Overhandiging boek Okkie Noordhuis

Het boekje is in eigen beheer uitgegeven en gedrukt bij Drukkerij Comprint in Sappemeer. ”Dit boek is deze week natuurlijk heel actueel. Van 14 t/m 20 november was het de Week tegen Kindermishandeling. Het is een kinderboek voor de leeftijd 8/9 t/m 12 jaar. Het zou natuurlijk heel leuk zijn, als de kinderen uit Hoogezand/Sappemeer mijn boekjes ook gingen lezen”, laat Okkie weten. Kleindochter Gerjanne Ruijgrok-Noordhuis (22) heeft de tekeningen erbij gemaakt. Het eerste exemplaar werd afgelopen vrijdagmorgen overhandigd aan Lisa van der Laan (7 jaar - groep 4) van o.b.s. ’t Heidemeer te Sappemeer, omdat zij de nieuwe naam van de pas geopende bibliotheek van ’t Heidemeer heeft bedacht. 
Overhandiging boek Okkie Noordhuis
Okkien (Okkie) Noordhuis-Noordhof (Slochteren, 12 februari 1945) is een Nederlandse en Groningse schrijfster en dichteres. De schrijverscarrière van Okkie Noordhuis-Noordhof begon met het schrijven van verhalen en gedichten in zowel het Nederlands als het Gronings. Er zijn inmiddels 22 boeken van haar verschenen, waarvan drie in het Gronings. Diverse van deze Groningse verhalen werden gepubliceerd in onder meer Toal en Taiken. Ze brak echt door na het winnen van de Grunneger schriefwedstried in haar woonplaats Sappemeer en daarna het behalen van de Provinciale prijs voor volwassen verhalend proza in het Groningsvoor haar verhaal n goie buur, welke samen met andere verhalen in het Gronings is gepubliceerd in een driedelige reeks genaamd Dunderstaintjes.
In 2001 kwam haar eerste kinderboek uit. Hiermee sloeg ze een andere weg in, des te meer omdat dit ook nog eens Nederlandstalig was. Na 2002 heeft ze zich alleen nog maar op Nederlandstalige kinderboeken gericht. De meeste van deze boeken zijn voorzien van illustraties gemaakt door haar dochter Immy Boersma-Noordhuis. 
Okkie Noordhuis-Noordhof is getrouwd met Klaas Noordhuis, is moeder van 7 kinderen en grootmoeder van 25 kleinkinderen. Haar gezin en familie zijn een blijvende inspiratiebron voor haar boeken. 

Reactie toevoegen