Vrijwilligersprijzen uitgedeeld

Vrijdag 18 november reikte Burgemeester Munniksma samen met Wethouder Lian Veenstra de 2e Vrijwilligersprijs in de gemeente uit. Winnaars waren Sjoukje Smid, in de categorie beste individuele vrijwilliger en de vrijwilligers van Gockingaheem, in de categorie beste groep vrijwilligers. 
Vrijwilligersprijzen uitgedeeld
Burgemeester Munniksma roemde de inzet van de vrijwilligers voor hun medeburgers. “We zijn heel erg blij met deze waardering”, aldus Janneke Plat van Gockingaheem. “We hebben ons het afgelopen jaar met z’n allen ingezet voor de ouderen van Gockingaheem, het is heel fijn daar vanuit de gemeente deze erkenning en waardering voor te krijgen met een cheque van maar liefst € 200,-!”.   Ook Sjoukje Smid straalde met haar prijs, een cheque van €50,-. “Ik ben dit jaar twee keer in de prijzen gevallen, dat is toch wel heel mooi.” De jury, die bestond uit vertegenwoordigers uit de dorpsraden, die de selectie maakt voor de Vrijwilligersprijs 2016, vond het lastig een keuze te maken uit alle genomineerden. “De Dierenvoedselbank De Gouden Poot doet ook heel veel goed werk, en de vrijwilligers van de dagopvang in Muntendam natuurlijk ook. Het viel niet mee te kiezen”, volgens een jurylid. Andere genomineerden waren, Dick Huisman uit Noordbroek, de vrijwilligers  van de Bingo uit Muntendam, de vrijwilligers van de gastentafel in Noordbroek en Gehandicapten Organisatie Noord-Nederland.
Volgend jaar wil de gemeente nog één maal een Vrijwilligersprijs Menterwolde uitreiken alvorens Menterwolde opgaat in de nieuwe gemeente Midden-Groningen. 

Reactie toevoegen