Treindelen naar Zuidbroek

Een trein van Arriva botste vrijdag 18 november bij Winsum op een tankwagen met melk. Door het ongeluk raakten veel inzittenden gewond. Achttien mensen raakten gewond; drie passagiers zijn er ernstig aan toe. Het ongeval vond plaats bij een onbewaakte spoorwegovergang bij de Voslaan. Het was niet het eerste ongeval op dit punt.
Treindelen naar Zuidbroek
Na de botsing ontspoorde het voorste treindeel en belandde de tankwagen in de sloot. Die is vermoedelijk bij de onbewaakte spoorwegovergang in botsing gekomen met de naderende trein. De bergingswerkzaamheden van de trein, zijn vrijdagnacht gestart. Met groot materieel van Kraanbedrijf Mammoet werden de coupes één voor één afgevoerd. Met grote kranen werden de treinstellen op diepladers gezet waarna de coupés naar Mammoet op De Gouden Driehoek in Zuidbroek zijn gebracht. Het eerste deel van de trein is zaterdagochtend naar Zuidbroek afgevoerd. De berging is zaterdagmiddag afgerond. 
 
De persoonlijke bezittingen, die passagiers noodgedwongen in de trein hebben moeten achterlaten, zijn door Arriva-medewerkers uit de trein gehaald. De bezittingen zijn geregistreerd en opgeslagen.

Reactie toevoegen