Een bericht van de regel-Piet

Zaterdag zijn wij, Sinterklaas en heel veel van mijn collega-Pieten weer aangekomen in Nederland. Maassluis was de eerste stad waar wij voet aan wal zetten. Aanstaande zaterdag, 19 november, is het dan weer zover dat we naar Zuidbroek komen. De boot zal om ongeveer 13.30 uur aankomen. Sinterklaas heeft aangegeven dat hij graag voor de deur van het oude Gemeentehuis van de boot wil gaan. 
Ik heb gehoord dat Muziekvereniging Oosterbroek samen met alle kinderen van Zuidbroek Sinterklaas, mij en mijn collega-Pieten muzikaal welkom heten. Alle kinderen, maar ook de ouderen mogen luidkeels meezingen als de boot in zicht is, dat zal ik heel leuk vinden voor mij..... ja en natuurlijk ook voor Sinterklaas. 
Meneer Huis zal de Sint welkom heten, daarna zal Sinterklaas iedereen even toespreken. Dit zal allemaal gebeuren vanaf het balkon van het oude Gemeentehuis, lijkt mij heel spannend toe, jullie ook? Ondertussen mogen de kinderen hun tekeningen en wellicht ook alvast een wensenlijstje bij de Zwarte Pieten inleveren. De pepernoten-Pieten zullen er voor zorgen dat wij volle zakken met pepernoten bij ons hebben, dus dat wordt smullen. 
Nadat Sinterklaas zijn zegje heeft gedaan, zullen we richting de Kerkhörn vertrekken. Ik heb gehoord dat meneer Smit komt met een hele oude motor met zijspan. Ik denk dat ik maar in het bakje ga zitten en Sinterklaas achterop.... of zal het net andersom zijn? Dan gaan we met z’n allen in een bonte stoet richting de Kerkhörn. De politiemeneer Simon gaat maar voorop hoor, dat is wel zo veilig, daar achter Muziekvereniging Oosterbroek en dan alle kinderen en ouderen die mee willen lopen. Alles zal veilig verlopen want er komen heel veel verkeersregelaars die ook meelopen en het overige verkeer even tegenhouden.
Aangekomen bij de Kerkhörn gaan we het feest samen met de kleintjes verder vieren. Samen met de kinderen van SVO, zullen wij, Sinterklaas en alle Zwarte Pieten, dansend en zingend worden binnengehaald. 
 
Ik ben heel benieuwd, maar ga er van uit dat het weer een knalfeest gaat worden. Tot zaterdag. 
 
De regel-Piet.....

Reactie toevoegen