Intocht Sinterklaas in Muntendam

Nog maar een paar nachtjes slapen en het is weer zover. Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 19 november weer naar Muntendam. Het schijnt een hele mooi intocht te worden gevolgd door een bedrijfscaravaan. Sponsoren rijden mee in de stoet om te laten zien, wat Muntendam allemaal te bieden heeft. 
nb. Sponsoren mogen zich ook nog aanmelden.
Intocht Sinterklaas in Muntendam
Verder gaat het natuurlijk weer een prachtig feest worden voor alle kinderen, papa’s, mama’s en opa’s en oma’s. De Sinterklaasintocht begint zaterdag om 13.00 uur bij het gemeentehuis, waar de Sint en zijn gevolg ontvangen worden door… Daarna volgt de traditionele rondgang door Muntendam richting Kerkstraat, Middenweg, Zuiderstraat en dan weer naar MFC De Menterne. Natuurlijk heeft Piet weer volop pepernoten voor de kinderen meegenomen. “Het gaat wat anders dan andere jaren”, laat medeorganisator Jan Elzenga weten. 
Na de intocht door het dorp zal er een spectaculair Sinterklaasfeest gaan plaatsvinden in MFC De Menterne. Er vinden allerlei demonstraties plaats; o.a. een demonstratie met een rhönrad en bmx’ers. Verder zijn er heel veel Pieten aanwezig; steltenlooppiet, knutselpiet, discopiet en nog veel meer. “En natuurlijk is er voor iedereen koek en zopie”, vertelt Jan lachend.

Reactie toevoegen