Dag van de Mantelzorg 2016

Op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, zijn ook in Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren mantelzorgers in het zonnetje gezet. Mantelzorgers zijn mensen die intensief zorgen voor iemand uit hun naaste omgeving.
In de middag werden de mantelzorgcomplimenten uitgereikt aan mantelzorgers die zich hiervoor hadden aangemeld. De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde voeren deze taak gemeenschappelijk uit en vinden de waardering van de mantelzorger erg belangrijk.

Dag van de Mantelzorg 2016

Vele vrijwilligers en de sociale teams waren in de benen om het compliment en de boeketten aan te reiken. Het college van Menterwolde kon dit jaar niet van de partij zijn omdat de begrotingsvergadering net op deze dag plaatsvond. Toch konden de burgemeester en wethouder Lian Veenstra een gaatje vinden om in het Mac een waardering voor de inzet van mantelzorgers in een videoboodschap kenbaar maken (zie middengroninger.nl).
In de avond was er een feestelijke avond voor mantelzorgers uit de drie gemeenten in theater het Kielzog te Hoogezand. Het doel van deze avond was: waardering, ontspanning en ontmoeting. Er vonden optredens plaats van Anne Mak (piano) & Wim Lever (accordeon) en de feestband Safari Joe. Zo’n 100 mantelzorgers uit de drie gemeenten hebben de avond bezocht.

Op de Dag van de Mantelzorg is waardering belangrijk, maar tevens gaat het erom om mantelzorgers kenbaar te maken dat zij voor informatie, ondersteuning en een luisterend oor terecht kunnen bij het Steunpunt Mantelzorg van Kwartier Zorg & Welzijn en de sociale teams in de wijken. Meer informatie op www.kwartierzorgenwelzijn of 0598-364900.

Reactie toevoegen