Sinterklaas en veel zwarte Pieten

Zaterdag 19 november is het dan weer zover. Sinterklaas en vele zwarte Pieten komen dan weer naar Zuidbroek. Als de navigatie-piet zijn werk goed doet en hij stuurt de schipper de goede kant op, dan zal de boot om ca. 13.30 uur aanmeren aan het Winschoterdiep. 
Muziekvereniging Oosterbroek staat klaar om samen met de kinderen Sinterklaas luid zingend binnen te halen. Ter hoogte van het oude Gemeentehuis zal Sinterklaas aan wal gaan. Het oude Gemeentehuis heeft jarenlang dienst gedaan als tijdelijk logeeradres van Sinterklaas en zijn zwarte Pieten als hij in Zuidbroek en omgeving te gast was. Het leek Sinterklaas een goed idee om hier maar weer eens gebruik van te maken. Vele ouderen kunnen zich het ongetwijfeld nog herinneren, een heuse balkonscene van Sinterklaas en de hoofdpiet. Wij gaan het weer beleven dus. 
Na een hartelijk welkomstwoord van Rienus Huis, zal Sinterklaas voor het eerst weer sinds jaren de trappen van het oude Gemeentehuis betreden. Vanaf het balkon zal hij de kinderen, ouders en alle andere aanwezigen toespreken.
Nadat hij weer naar beneden is gekomen en vele kinderhandjes heeft geschud, gaan we onder de gezellige klanken van Muziekvereniging Oosterbroek in een veilige bonte optocht door Zuidbroek richting de Kerkhörn. 
In de Kerkhörn zal het Sinterklaasfeest verder gevierd worden met de kleintjes. Hier zal gezongen, gedanst en gefeest worden. En het mooiste van alles is dat Sinterklaas zijn zwarte Pieten opdracht heeft gegeven om voor ieder kind iets lekkers mee te nemen. We zien jullie dan ook graag op zaterdag 19 november..... en vergeet niet dat je dan ’s avonds je schoen op mag zetten!!!

Reactie toevoegen