Fusie Aletta Jacobs en CSG Rehoboth

Hiervoor is het zaak dat beide scholen intensief samenwerken. Een begin is al gemaakt en om de samenwerking te markeren hebben zij vorige week gezamenlijk een boot te water gelaten. Dit bij de historische scheepswerf Wolthuis te Sappemeer. 
Fusie Aletta Jacobs en CSG Rehoboth
Volgens directeur Ineke de Roo van het Aletta Jacobs College is dit een logische plek. De scheepswerven zijn onlosmakelijk verbonden met Hoogezand-Sappemeer. “Zij werken aan de toekomst net als onze scholen.” Er wordt zo’n 20% daling verwacht in het leerlingenaantal de komende jaren. Dus is samen-
voeging nodig. Eerst wordt het pand van het dr. Aletta Jacobs College aardbevingsbestendig gemaakt. En de verwachting is dat de leerlingen van het Rehoboth dan in 2021 ook in deze school les kunnen krijgen. Vanzelfsprekend kunnen zij blijven kiezen voor het vak godsdienst en ook de vieringen gaan door als voorheen. Wel kan het voorkomen dat in de toekomst leerlingen van beide scholen bij elkaar in de klas kunnen zitten. Zo varen de scholen richting 2021 en werken ze samen aan een kwalitatief goed en breed onderwijsaanbod voor alle leerlingen uit Hoogezand-Sappemeer en omgeving.

Reactie toevoegen