Verzet tegen sluiting station Sappemeer-Oost

De SP gaat aan de slag om op grote schaal protesten te organiseren tegen het voorstel van de provincie om station Sappemeer-Oost te sluiten. De partij gaat zowel reizigers op het station als omwonenden vragen bezwaar aan te tekenen tegen het plan. Ook gaat ze bedrijven in Sappemeer-Oost aanschrijven met het verzoek hun stem te laten horen en wil ze in de gemeenteraadsvergadering van maandag 7 november samen met zoveel mogelijk andere partijen het sluitingsvoorstel afwijzen. 
Het voorstel station Sappemeer-Oost te sluiten staat in het Ontwerp program van eisen voor de aanbesteding van de regionale spoorlijnen. Sluiting van Sappemeer-Oost is daarin voorzien op het moment dat de lijnen naar het oosten en het noorden van de provincie aan elkaar gekoppeld worden op hoofdstation Groningen. 
De SP is daar faliekant tegen. Woordvoerder Maarten Kluit: ‘Investeren in openbaar vervoer is belangrijk, daarbij past het niet om een station te sluiten. Bovendien is er geen busvervoer in dat deel van de gemeente, juist omdat er een treinstation is. En voor de verdere ontwikkeling van de Vosholen en de toekomst van de woningbouw op de IJsbaanlocatie is sluiting ook een grote tegenslag. Wij willen daarom dat er van alle kanten protesten komen. Het provincievoorstel gaat nu de inspraak in. Wel, wij zullen zorgen dat er heel veel reacties komen van mensen die het station willen behouden.’ 
 
Komende donderdag, 10 november, zullen SP’ers tussen 7.00 en 8.30 uur op station Sappemeer reizigers vragen een bezwaarformulier te ondertekenen. De week daarna gaat de SP huis-aan-huis in de omgeving van het station.

Reactie toevoegen