Fietsverlichtingactie op Europaschool

Goede fietsverlichting is enorm belangrijk. Want met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent. Toch vervangt 4 op de 10 fietsers hun kapotte fietslamp niet direct. 
Fietsverlichtingactie op Europaschool
De school vindt het belangrijk dat haar leerlingen veilig over straat en naar school kunnen fietsen. Helemaal nu dat de da-gen weer korter worden. Daarom heeft de school mee gedaan aan de actie ANWB Lichtbrigade.
Woensdag 2 november jl. zijn de fietsen van de kinderen van de Europaschool in Muntendam gekeurd op de verlichting. Jan Elzenga, de plaatselijke fietsenmaker, en de conciërge Gerrit Dijkema, hebben alle fietsen gecontroleerd op deugdelijke verlichting, reflectie en veiligheid. Daar waar mogelijk is de verlichting gerepareerd. “We hebben daarvoor een toolkit gekregen van de ANWB met allerlei materialen om kleine reparaties te kunnen uitvoeren”, laat Johan Frans van de school weten. De eigenaar van een goedgekeurde fiets krijgt een certificaat met de sticker van goedgekeurd. Als de fiets ter plekke niet gerepareerd kan worden, dan kunnen de kinderen bij Jan Elzenga tegen een aantrekkelijke korting, de fiets laten repareren. “Zo kunnen al onze leerlingen weer veilig deelnemen aan het verkeer.”

Reactie toevoegen