​Bericht van het Steunpunt Mantelzorg

10 November: Dag van de Mantelzorg
Deze dag is bedoeld om mantelzorgers even in het zonnetje te zetten. Er is niet alleen landelijke aandacht voor het waardevolle werk dat mantelzorgers verzetten. Ook in Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde wordt hierbij stil gestaan.
 
Mantelzorgcompliment 2016
De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde vinden de waardering van de mantelzorger erg belangrijk. Daarom is er het mantelzorgcompliment welke bestaat uit een waardebon en een bloemetje. Op de Dag van de Mantelzorg, 10 november, worden deze complimenten uitgedeeld.
 
U komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als u:
• Intensieve zorg of hulp biedt aan een naaste;
• Minimaal 8 uur per week;
• Minimaal 3 maanden lang;
• 15 jaar of ouder bent;
• voor iemand zorgt die in de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Slochteren of Menterwolde woont
 
Wilt u in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg. Een medewerker heeft een gesprek met u om te kunnen beoordelen of u aan de criteria voldoet. (De gemeente deelt maximaal één mantelzorgcompliment per zorgvrager uit).
Heeft u het compliment in 2015 ontvangen? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden. Wel vragen wij u het aan ons door te geven als uw situatie verandert, als u niet meer aan de criteria voldoet of als u geen mantelzorger meer bent.
 
Feestavond voor mantelzorgers: 10 november
In het kader van de Dag van de Mantelzorg is er op 10 november een feestavond voor alle mantelzorgers uit Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren! De feestavond vindt plaats in theater het Kielzog te Hoogezand. Inloop vanaf 19.15 uur. U bent welkom als u intensief voor iemand uit uw naaste omgeving zorgt. Aanmelden voor deze avond is nodig en kan tot 3 november 2016.
 
Voor informatie of opgave:
Steunpunt Mantelzorg Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde:
Tel.: 0598-364900
 
Steunpunt Mantelzorg: informatie, advies, praktische hulp en een luisterend oor voor iedereen die intensief voor een ander zorgt!