WERK IN UITVOERING

Wegwerkzaamheden & stremmingen
 
Uitloop werkzaamheden Spoortunnel Zuidbroek
Half oktober is aannemersbedrijf Oosterhof Holman Infra begonnen met groot onderhoud aan de spoortunnel aan de Achter de Wal in Zuidbroek. Bij het wegfrezen van de asfaltlaag bleek de betonnen bak aangetast door dooizouten. Dit betekent dat er een nieuwe betonlaag moet worden aangebracht. Om dat goed te kunnen doen is het noodzakelijk de spoortunnel volledig af te sluiten.
Van maandag 31 oktober t/m 4 november is de tunnel volledig gesloten voor al het doorgaande verkeer. Het (fiets)verkeer wordt omgeleid via de Muntendammerweg, waar een snelheidsbeperking wordt ingesteld. Ook zal er tussen de spoorwegovergang en de Legebrug tijdelijke verlichting worden geplaatst voor een goede zichtbaarheid van de weggebruikers. Na voltooiing van deze werkzaamheden en uitharding van de betonconstructie zal de tunnel nog één keer afgesloten moeten worden om een nieuwe asfaltlaag aan te brengen.
Het verkeer wordt via borden omgeleid. Hoewel u mogelijk overlast van de werkzaamheden zult hebben vragen wij u om uw begrip, en om uw rijsnelheid nabij de werkzaamheden en met name op de opleidingsroutes aan te passen. 
 
WERKZAAMHEDEN BRUG PLANTSOENLAAN NOORDBROEK
Op donderdag 27 oktober wordt de houten brug aan de Plantsoenlaan in Noordbroek vervangen. De aannemer verwijdert de oude brug en plaatst een nieuw exemplaar. Vervolgens worden de aansluitingen op de toegangspaden vernieuwd. De werkzaamheden duren enkele dagen,  afhankelijk van de weersomstandigheden.