Kinderfysiotherapie in MFC Noordbroek

Bewegen is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Zowel voor een zuigeling als voor het oudere kind. Door beweging ontwikkelen ze hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna onopgemerkt. Maar bij sommige kinderen kan de ontwikkeling vertraagd of afwijkend zijn. 
Het bewegen kan bijv. angstig, geremd, gespannen en/of houterig zijn. De kinderfysiotherapeut kan deze kinderen helpen, waardoor het bewegen makkelijker en plezieriger wordt. Dit heeft een positieve invloed op de motorische, maar ook op de sociaal-emotionele ontwikkeling en het zelfvertrouwen van het kind.
 
Kinderfysiotherapeut voor wie?
De kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Waar kunt u zoal aan denken:
 
0-3 jaar:
Een kind dat veelvuldig huilt, een voorkeurshouding met of zonder schedelafplatting heeft, zich overstrekt, een aan- geboren afwijking/beschadiging heeft, een vertraagde motorische ontwikkeling heeft, op z’n billen schuift of bijv. op de tenen loopt, een afwijkend looppatroon heeft, regelmatig valt, houterig beweegt, niet zonder zijwieltjes kan fietsen, angst heeft in het bewegen, bijv. na een breuk. 
 
4-18 jaar:
Een kind dat zich onhandig/houterig beweegt, regelmatig valt, angst heeft in het bewegen, een afwijkend looppatroon heeft, moeite heeft met de zwemslag, onleesbaar/gespannen schrijft of kramp/
pijn heeft tijdens het schrijven, houdingsproblemen heeft, (onverklaarbare) pijnklachten heeft, sportgerelateerde klachten heeft bijv. enkel of knieklachten, overgewicht/obesitas heeft of adem-halingsproblemen heeft.
Er wordt zo nodig samengewerkt met de kinder manueel therapeut bij ons in de praktijk.
Vergoeding
Kinderfysiotherapie en ook manuele therapie worden voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering (18 keer). Als het nodig is worden er uit de aanvullende verzekering nog meer behandelingen vergoed.
 
Verwijzing nodig?
Nee, u kunt zonder verwijzing van de huisarts bij ons terecht voor vragen, een consult en eventuele behandeling. 
 
Informatie
Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.fmtslochteren.nl

Reactie toevoegen