15-Jarige zangeres in Meeden

Op 16 oktober a.s. zal in de Oude Dorpskerk van Meeden zangeres Lieneke van Eijkelenburg uit Musselkanaal medewerking verlenen aan de morgendienst die om 11.00 uur begint. Zij zal in de dienst een drietal prachtige liederen ten gehore brengen. Zij wordt begeleid op orgel en piano door organist Wim Glasbergen.
Lieneke is geboren op 9 mei 2001. Op 9-jarige leeftijd mocht ze een lied zingen tijdens het kerstfeest van de jeugdclub. Daar viel haar heldere en hoge stemgeluid de aanwezigen op. Lieneke vond het geweldig om te doen en ze besloot direct in januari van het nieuwe jaar naar kinderkoor ‘Mattithja’ te gaan. Daar mocht ze al snel de solo’s zingen.
In augustus 2012 deed Lieneke mee aan het Nederlands Première Concours, wat uitgezonden werd door de Reformatorische Omroep. Wekelijks was ze te zien en te horen en uiteindelijk werd ze tweede van dit concours. Hier kwam ze in contact met pianist Rens de Winter en er ontsproot al gauw het plan om samen te gaan werken aan een cd, wat uiteindelijk haar eerste soloalbum werd. Ze heeft nog aan een paar cd’s mee mogen werken als soliste en heeft nu, na haar tweede soloalbum genaamd “Uw Liefde” haar derde soloalbum
“Wonderful World” gemaakt. Op dit moment staat zij met haar laatste album alweer vele weken nummer 1 in de Top tien van de Reformatorische Omroep. Regelmatig geef ze concerten en werkt ze mee aan concerten in het land. Bij mannenkoren is zij een graag geziene gast.
Haar Cd’s zijn te verkrijgen of te bestellen na afloop van de kerkdienst.

Reactie toevoegen