Waarom je niet meer lang moet wachten met kopen

De huizenprijzen zijn hun dieptepunt voorbij. Ondertussen blijft de hypotheekrente laag. Nu is het ook aantrekkelijk om die hypotheekrente voor minstens 10 jaar of zelfs 20 jaar vast te zetten. Dat betekent een jarenlange stabiele woonlast terwijl huurders elk jaar een huurverhoging om de oren krijgen. 
Waarom je niet meer lang moet wachten met kopen
De huizenprijzen rijzen nu in de steden al de pan uit en ook op het platteland gaan de huizenprijzen omhoog.
Trendwatchers voorspellen dat er weer een tijd komt van op het platteland willen wonen. Mensen gaan weer ruraal. Het steeds meer landelijk willen wonen, dus niet in de stad, maar juist op het platteland, is een trend die we al eerder hebben gezien. Jonge gezinnen voelen zich merkbaar gelukkiger in een dorpse woonomgeving. Men oriënteert zich vanwege ruimte, eigen tuin en gelegenheid voor het opwekken van eigen energie met zonnepanelen. Ook de digitale economie met de I-pad en smartphone maken middels supersnel internet onze netwerken ook economisch toegankelijk. Facebook, twitter en LinkedIn zijn gereedschappen die op het platteland wonen mogelijk maakt. Denk bijvoorbeeld aan tele-werken.
 
Aankoopmakelaar
Ga je op zoek naar een woning dan is het belangrijk om je goed te laten adviseren.
Er zijn veel redenen om je eigen aankoopmakelaar mee te nemen.  Als NVM makelaarskantoor vragen wij altijd: ”Komt u alleen of neemt u uw eigen makelaar mee…” 
Als woningzoeker zijn er veel redenen om je eigen (NVM) makelaar in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan bouwtechnische en-/of juridische vraagstukken. Het beoordelen van verbouwingsmogelijkheden, de verhouding prijs/kwaliteit en natuurlijk de kennis en ervaring bij het onderhandelen. Neem daarom altijd een aankoopmakelaar in de arm. Zo ga je goed voorbereid op zoek.  

Reactie toevoegen