Contact in de Week van de Opvoeding

De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. Van 3 tot en met 9 oktober jl. was alweer de zesde editie van de Week van de Opvoeding. Dit jaar was het thema ‘Contact’. 
Contact in de Week van de Opvoeding
In dit kader zijn vorige week weer tal van activiteiten georganiseerd in de regio. Zo ook in de gemeente Menterwolde. 
Sociaal Team Menterwolde had samen met Fysiotherapie Menterwolde, ‘Ik ben een regenboog’, Kindercentrum Poko Loko en de scholen OBS De Tandem en OBS Europaschool een mooi programma samengesteld. Renate Leeuwerke is kinder-/jongerencoach en Mindfulness-kindertrainer volgens methode Eline Snel. Zij gaf op maandag en dinsdag 3 kennismakingslessen Aandachtstraining bij de OBS Europaschool in Muntendam en OBS De Tandem in Zuidbroek. Renate Leeuwerke: “Ik vond het erg leuk om te doen. De kinderen en de leerkrachten waren enthousiast. Tijdens de les hebben we aandacht gegeven aan de ademhaling. De kinderen gaven aan dat ze merkten dat dit hielp om te ontspannen.”
 
Op maandagavond 3 oktober was er een lezing over Hooggevoeligheid in De Menterne in Muntendam. Renate Leeuwerke van ‘Ik ben een regenboog’ gaf tijdens deze lezing uitleg over wat hooggevoeligheid is, hoe je het kunt herkennen en hoe je er mee om kunt gaan. Het publiek was erg enthousiast en vond veel herkenning tijdens de lezing (zie de foto).
Kindercentrum Poko Loko had op woensdagmiddag 5 oktober vanaf 14.30 uur een familie-bootcamp georganiseerd op het terrein van Poko Loko in Zuidbroek. José Kalk van Poko Loko: “We hebben ervoor gekozen om samen voor de ouders / verzorgers en de kinderen een sportieve activiteit te doen. Daarvoor hadden we WS Running en Bootcamp gevraagd om dat voor ons te organiseren. We hadden heerlijk weer. De kinderen en ouders zijn flink aan het werk gezet door Francien van WS Running & Bootcamp.” 
De week werd afgesloten met een sport en spel activiteit bij Fysiotherapie Menterwolde in Menterne.

Reactie toevoegen