ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING: AANLEG TOEGANGSWEG, WIJZIGEN WEGEN EN KAPPEN BOMEN NAAR DE TOEKOMSTIGE N2 FABRIEK TEN ZUIDEN VAN ZUIDBROEK

Burgemeester en wethouders van Menterwolde maken, ingevolge paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), bekend dat zij van plan zijn, overeenkomstig artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo, af te wijken van de regels van het bestemmingsplan en het voorbereidingsbesluit en een omgevings-
vergunning te verlenen voor:
* de aanleg van een toegangsweg naar de toekomstige N2 fabriek vanaf de bestaande rotonde aan de Duurkenakker te Muntendam
* het aanpassen/verbreden van bestaande wegen rondom de bestaande stikstofinstallatie
* het kappen van 31 bomen langs/nabij het tracé van de weg naar de stikstofinstallatie
 
De aanvraag om een omgevingsvergunning is geregistreerd onder nummer 2016-0025.
De ontwerp omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 oktober 2016, gedurende zes weken ter inzage. 
 
Inhoud 
De Gasunie is van plan om de bestaande stikstofinstallatie ten zuiden van Zuidbroek op forse schaal uit te breiden. Dit gebeurt onder meer met de realisatie van een nieuwe stikstofinstallatie (N2 fabriek) en de aanleg van circa 4 kilometer aardgastransportleidingen. Beide projecten gaan vallen onder een Rijkscoördinatieregeling.  Een aantal (voorbereidende) activiteiten valt buiten deze regeling. Eén van de activiteiten is de aanleg van een nieuwe toegangsweg c.a. vanaf de bestaande rotonde bij Duurkenakker naar de nieuwe stikstofinstallatie. 
 
De stukken inzien 
U kunt de stukken tijdens werkdagen inzien bij de afdeling Beleid (kamer 203) in het gemeentehuis, Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u de stukken raadplegen op www.menterwolde.nl.
 
Reageren (indienen zienswijze) 
Vanaf 13 oktober 2016 kan iedereen gedurende zes weken een zienswijze indienen over de ontwerp omgevingsvergunning. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG Muntendam. 
Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet een afspraak gemaakt worden met de Afdeling Beleid, tel. (0598) 658881. De tijdig ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken. Indieners van een zienswijze worden op de hoogte gebracht van het definitieve besluit. 
 
Een beroepschrift tegen de definitieve omgevingsvergunning kunt u te zijner tijd alleen indienen als u belanghebbende bent in de zin van artikel 1:2, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht en zienswijzen heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit-omgevingsvergunning of kunt aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.
 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Hazekamp, Afdeling Beleid, tel. (0598) 658881.