Begroting 2015

De begroting 2015 is afgesloten met een negatief resultaat van € 5.150.000,-, terwijl een negatief saldo van € 900.000,- was begroot. Grote boosdoener is een voorziening van ruim € 4.500.000,- voor een eventueel terug te vorderen bedrag door de overheid inz. voorziening verplichting SZW 2014. De heer Ploeger van Kritisch Menterwolde had veel vragen c.q. opmerkingen o.a.; is zo’n hoge voorziening wel echt nodig. Ook B&W verwacht toch dat er geen of een veel lager bedrag betaald zal hoeven te worden? Is het geld dan niet beter te gebruiken voor onze dorpen bijv. het zwembad? Er is minder uitgegeven dan begroot. Wat gebeurt er met dit geld?
Wethouder Borg snapt niet dat KM zoveel vragen heeft. Het stuk was al in juli beschikbaar dus heeft de partij al genoeg gelegenheid gehad om vragen te stellen. Het gaat nu slechts om geschiedschrijving van 2015. Vandaar ook dat niet alle vragen worden beantwoord. Er wordt hard gewerkt om de opgelegde boete geheel of grotendeels af te wenden. Dit gebeurt in overleg met de Provincie om met deze cijfers aan te tonen dat de boete voor Menterwolde desastreus is.
De jaarstukken zijn met algemene stemmen aangenomen met de toevoeging dat KM het niet eens is met de voorziening van € 4.500.000,-. Volgens de burgemeester zou het college dat ook liever niet zo gedaan hebben, maar de accountant heeft het aangeraden.

Reactie toevoegen