Beleef het paddenstoelen avontuur

De vereniging Vrienden van de Heemtuin heeft een verrassend programma voor u! “Op zondagmiddag 9 oktober bent u van harte welkom op onze open dag.” In de herfst schieten de paddenstoelen altijd weer als … uit de grond. “We verbazen ons steeds weer over de grote hoeveelheden en over de vormenrijkdom. Maar wat is nou eigenlijk het nut van die paddenstoelen in al hun vormen en maten?” Kom 9 oktober naar De Heemtuin en wij nemen u die middag mee op een ontdekkingstocht.
“Zo hebben we voor u een demonstratie zelf paddenstoelen kweken op hout; een minitentoonstelling over het leven van de paddenstoelen en rondleidingen voor het hele gezin langs de mooiste zwammen van de tuin. De kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in onze herfstknutselhoek. We hebben voor u de bijzondere Duitse film ‘Die wunderbare Welt der Pilze’ over het leven van de paddenstoelen.” 
De horeca staat deze middag ook geheel in het teken van de schimmige schimmelwereld. Wat dacht u van een broodje paddenstoel of een heerlijke paddenstoelensoep?
Kinderen gaan hun eigen tentoonstelling inrichten, door van schoenendozen sfeervolle herfst (kijk) dozen te maken. Deze omgetoverde schoenendozen, kunnen worden ingeleverd tot vrijdag 7 oktober 12.00 uur. De mooiste en origineelste worden beloond met een prijs.
De prijsuitreiking is op de open dag om 14.00 uur. Als herinnering hebben we voor u kweeksetjes om thuis heerlijke paddenstoelen op te kweken.
Dat wordt die zondag een heerlijke zwammiddag! 

Reactie toevoegen