Echtpaar Haan-Kuiper 55 jaar getrouwd

Woensdag 28 september was het precies 55 jaar geleden dat Auko Haan en Gerie Haan-Kuiper elkaar het ja-woord gaven. Burgemeester Rein Munniksma van Menterwolde kwam het echtpaar feliciteren. Hij bracht een mooie bos bloemen mee.
Echtpaar Haan-Kuiper 55 jaar getrouwd
De heer en mevrouw Haan hebben elkaar destijds ontmoet  in het centrum van Den Helder. “Je liep door de stad en kwam elkaar tegen. Den Helder was toen een echte marinestad”, vertellen beide. Het echtpaar heeft vier kinderen (jongen-meisje-jongen-meisje). Ze hebben 9 kleinkinderen en binnen een week wordt het eerste achterkleinkind verwacht. 
Auko Haan (74) is in Winschoten geboren en Ge-rie Haan-Kuiper (71) in Bobeldijk, bij Hoorn. 
Auko Haan werkte in 1961 als burger bij defensie in Den Helder. Hij heeft toen een avondopleiding gevolgd en zijn akte gehaald om les te geven. In 1969 is hij in het onderwijs begonnen, eerst in Loenen en toen in Hoogezand, waar hij 19 jaar geleden is gestopt i.v.m. 40 dienstjaren. Mevrouw Haan werkte vanaf 1983 tot 2005 bij de Thuiszorg. Het echtpaar fietst en wandelt graag en ze hebben al heel wat tochten gemaakt. Ook kamperen is een grote hob-by: “Het liefst in Nederland”, vertelt Gerie “afgelopen september zijn we heel veel op pad geweest, we hebben gekampeerd in Ootmarsum en Gasselte. Je kan daar heerlijk fietsen.” Het echtpaar bridged ook graag. Ze wonen al weer jaren met heel veel plezier aan de W.A. Scholtenweg in Zuidbroek. “Het bevalt ons hier prima.” Woensdagavond hadden ze nog een feestje bij de Gouden Zon in Sappemeer om het 55-jarig jubileum te vieren met familie en vrienden.

Reactie toevoegen