Zaterdag Appelplukdag

De nieuwe oogst van appels en peren is volop in gang. “Op ons fruitbedrijf mogen consumenten zelf een dagje fruit komen plukken. 16 Jaar geleden zijn wij gestart met een Appelplukdag waar een tiental mensen op af kwam. Elk jaar in oktober stellen wij onze boomgaard open voor het publiek tijdens de Appelplukdagen. Dit jaar kunnen de mensen weer heerlijke appels plukken zeker na zo’n heerlijke zomer en nazomer. Ook zorgen wij voor een heerlijk kopje koffie, om nog even na te genieten in de boomgaard.”
Zaterdag Appelplukdag
Onder consumenten groeit de belangstelling voor de herkomst van hun voedsel. Het is echt een trend om mee te doen aan jaarlijkse evenementen zoals Appelplukdagen. Dit is een uitgelezen kans om je kinderen en kleinkinderen kennis te laten maken met: hoe groeit en smaakt een verse appel.
 
Consumenten kopen ook steeds vaker producten van eigen bodem. Zo is de Elstar onverminderd populair en vindt u die tot eind april in onze Plattelandswinkel. Was voorheen één op de vier gekochte appelen een Hollandse, nu is dat één op de drie. Niet alleen de Elstar kun je op plukken ook heerlijke Cox’s, Zoete appels en natuurlijk  Goudreinet, Jonagold en Golden Delicious op zaterdag 8 en 15 oktober. Naast dat ze uit de hand lekker zijn en gezond, kun je er ook heerlijke andere producten mee maken, sap, appelmoes, verwerken in gebak etc.

Reactie toevoegen