Begeleiding vergunninghouders in handen vHumanitas

De gemeente Menterwolde heeft besloten om de maatschappelijke begeleiding van de vergunninghouders in haar gemeente in handen te geven van Humanitas. Onlangs is besloten om als gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren de handen in een te slaan en gezamenlijk de vergunninghouders te gaan huisvesten binnen de nu nog drie gemeenten. Hiermee wordt geanticipeerd op de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2018 waarbij de nieuwe gemeente ontstaat: Midden-Groningen.
Op dit moment wordt de maatschappelijke begeleiding in Menterwolde grotendeels gedaan door enthousiaste vrijwilligers via de Vrijwilligers Centrale Menterwolde. Echter door de grote toestroom van
vergunninghouders en om een goede maatschappelijke begeleiding te blijven waarborgen is besloten om de samenwerking met Humanitas te zoeken. Samen met de huidige vrijwilligers zal Humanitas ervoor zorgen dat de vergunninghouders die in Menterwolde worden gehuisvest goed op weg worden geholpen in hun nieuwe woonsituatie en makkelijker kunnen meedoen in de samenleving. Humanitas verzorgt nu al naar volle tevredenheid de maatschappelijke begeleiding in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.

Reactie toevoegen