Laat het ze beleven: de NAM gaat beven!

#LaatdeNAMbeven De NAM laat Groningen zo vaak en zo hard beven dat huizen scheuren en uit elkaar vallen. Omdat de NAM geen verantwoordelijkheid pakt voor de veiligheid gaan we ze op zaterdag 24 september een koekje van eigen deeg geven. Die dag staan we bij de NAM op de stoep en laten het hoofdkantoor op haar grondvesten schudden! Dit doen we met behulp van trilplaten en door zelf hard te stampen.
Laat het ze beleven: de NAM gaat beven!
Het is genoeg geweest!
In de laatste week van september wordt het nieuwe gasbesluit voor de komende jaren vastgesteld door minister Kamp - in nauwe samenspraak met de NAM. In het gasbesluit staat hoeveel aardgas de NAM mag winnen onder Groningen en onder welke voorwaarde.

Hoeveel ellende moeten we nog over ons laten heen komen?
We willen op 24 september er nog één maal een krachtige boodschap in stampen bij de NAM en Kamp. Het kortzichtige gasbesluit dat nu op tafel ligt brengt Groningen in gevaar. Er moet een winningsplan komen dat er voor zorgt dat Groningers normaal en veilig kunnen leven!

Hulp van iedereen is nodig! Doe mee en sluit je aan!

Waar?
Op zaterdagochtend vertrekken we in optochten naar Assen.
- Een optocht met trekkers en wagens vanaf de Menkemaborg in Uithuizen.
- Een optocht met fietsers vanuit de stad Groningen.
- En een optocht te voet vanaf station Assen.  
Meer informatie over deze optochten vind je onderaan in deze tekst!   

Wanneer?
We komen allemaal op zaterdag 24 september om 14.00 uur aan bij de voordeur van het NAM kantoor, Schepersmaat 2, Assen.   

Wat?
Bij de NAM gaan we stampend met onze eigen voeten en ondersteund door trilplaten een symbolische aardbeving opwekken, net zolang tot dat het gebouw staat te schudden!  
Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te stampen tegen de NAM. Dit is de kans om te laten zien dat het genoeg is geweest en dat we het niet meer pikken!   
Laten we NAM echt schudden op z’n grondvesten? We weten het nog niet. Mocht het zo zijn dat hun kantoor inzakt, dan verontschuldigen we ons bij voorbaat. We verwijzen de NAM daarna graag door naar haar eigen schadeprotocol en haar eigen Centrum Veilig Wonen.   
Alle hulp bij het mogelijk maken van deze actie is welkom.  
Wil je op de hoogte blijven? Stuur een mailtje naar coalitiegroningen@riseup.net en meld je aan voor de nieuwsbrief waarin we ook alle nieuwe updates rondsturen!

Informatie tijden en plaatsen per optocht:
Deze informatie en meer is ook te vinden in de notitie www.facebook.com/notes/coalitie-gasverzet-groningen/nieuwsbrief-2/173483...
Weet je zeker dat je aan een van de tochten mee gaat doen, laat het ons weten via coalitiegroningen@riseup.net zodat we een goede inschatting kunnen maken van het formaat van de groepen.

• Wandeltocht vanaf het Drents Museum naar de NAM.
Omstreeks 12 uur zal men zich verzamelen op de Brink in Assen. Dit is het plein naast het Drents Museum.   
12:00 Verzamelen op de Brink in Assen, naast het Drents Museum
12:15 Gastspreekster Liset Meddens van 350.org vertelt waarom zij voor Groningen opstaat.
12:30 Wandeltocht door Assen met als eindbestemming het NAM hoofdkantoor. _

• Fietstocht vanaf Groningen, Martini Kerkhof, naar de NAM.
Vanuit Groningen zal een stoet fietsers een mooie tocht maken richting Assen. Speciaal voor de sportievelingen onder ons, maar ook om met de tocht aandacht voor de gaswinning te vragen, is een schitterende route uitgezet door diverse Groningse en Drentse dorpen. Fiets mee voor een veilige gasvrije samenleving! Versier je fiets, verzamel al je toeters en bellen, en versterk de boodschap.   
10:00 Verzamelen bij het Martini Kerkhof in Groningen (dus niet het Centraal Station Groningen!)
10:15 De fietsers gaan van start!
11:00 De fietsers komen door Haren
12:00 Tussenstop in Zuidlaren, de Brink
12:20 Vertek vanuit Zuidlaren, de Brink
12:45 Fietsers doorkruisen Annen
14:00 Aankomst in Assen

• Trekker en auto-tocht vanaf de Menkemaborg naar de NAM.
Voor hen die uit de provincie komen organiseren we een auto-trekkertocht zodat we gezamenlijk op kunnen trekken naar de NAM. Hiermee vragen we ook op weg naar de actie om aandacht voor de gaswinning en haar gevolgen. Motoren, auto's, bussen, brommers en trekkers, een veelzijdige karavaan aan voertuigen die via de diverse dorpen in Groningen en Drenthe uiteindelijk in Assen zal aankomen.
Op de hele route kan men bij ons aansluiten, tijdens de korte stops zullen deelnemers een flyer krijgen met meer informatie over de route en hoe we deze veilig kunnen voortzetten. We roepen iedereen op om je vervoersmiddel zo creatief mogelijk te versieren, bijvoorbeeld met vlaggen, posters en teksten. Zorg er wel voor dat je je versiering stevig bevestigt! Diverse motoren zullen de tocht begeleiden, en we hebben een paar mooie trekkers die voorop zullen gaan.

Uithuizen
Start: Parkeerplaats Menkemaborg, Uithuizen
Vertrek: 10:15
Naar: Parkeerplaats Station Loppersum

Loppersum
Aankomst: 10:45
Start: Parkeerplaats Station Loppersum
Vertrek: 11:00
Naar: Noorderweg 4, Slochteren

Slochteren
Aankomst: 11:45
Start: Noorderweg 4, Slochteren
Vertrek: 12:00, met onderweg een korte pauze in Zeegse.
Naar: Schepersmaat, Assen (NAM Hoofdkantoor)

Assen
Aankomst: 13:45

(De tijden in dit overzicht zijn richtlijnen, geadviseerd wordt om ruim van tevoren aanwezig te zijn.) Rijd met ons mee, en heb je een mooi voertuig staan; zet hem klaar en sluit je aan! Samen maken we er een indrukwekkende vastberaden en strijdbare stoet van!

Laat de NAM beven!

Coalitie Gasverzet Groningen
Groninger Bodem Beweging

Reactie toevoegen