Schilderen en tekenen

Vijftien jaar geleden is het atelier van Adri Wolters gestart aan de Markt in Noordbroek. Een jaar geleden is Atelier Karmozijn verhuisd: het is nu gevestigd in het voormalig kleuterschooltje aan de Schoolstraat. In dit pand, gebouwd in de jaren 30 in de stijl van de Amsterdamse School, worden de schilder- en tekenlessen gegeven. Er zijn cursussen en workshop’s voor volwassenen, jongeren en kinderen. Beginners en gevorderden werken naast elkaar. De begeleiding is individueel.
Schilderen en tekenen bij Karmozijn Noordbroek

Goed kijken
Tijdens de lessen leer je werken met verschillende materialen en technieken: acryl-, olie en aquarelverf, krijt- en tekentechnieken. Zodoende kun je zelf ervaren hoe het is om met de-ze technieken te werken en ontdekken welke materialen je het best liggen. Je leert ook goed kijken: de lucht is niet altijd blauw en het gras niet altijd groen.
Goed kijken is moeilijker dan je denkt, maar ook verrassend en leuk als er een nieuwe wereld voor je open gaat.
 
Durf te doen
Schilderen en tekenen geeft veel voldoening: je hebt iets gemaakt op jouw eigen manier. Het is zowel inspannend als ontspannend. Je denkt nergens aan, je bent heel geconcentreerd bezig om op jouw manier ‘iets’ vorm te geven. En dat hoeft beslist niet heel precies. Een foto hoeft niet gelijkend te worden nageschilderd. Jij bepaalt de uitsnede, de sfeer, wat er wel en niet weggelaten kan worden. Alles kan. 
Prestatiedrang en denken het niet te kunnen zitten vaak in de weg, maar door te doen krijg je vertrouwen.
“Iedereen is creatief en heeft een eigen stijl, zij het misschien nog ongeoefend ...” Dus trek je stoute schoenen aan, en kom je kunstzinnige kant ontdekken!
Schilderen en tekenen bij Karmozijn Noordbroek
In de derde week van september starten de lessen voor volwassenen en kinderen weer.
In een aantal groepen zijn nog vrije plaatsen. Voor meer praktische en inhoudelijke informatie kun je via de website contact opnemen met Adri Wolters.

Reactie toevoegen